Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Опозиція атакує і...

Українське політичне болото збурила небувала подія. Опозиція провела дуже яскраву контрнаступальну операцію з дискредитації парламентської більшості, і щоб там не говорили апологети партії влади, цей удар став дуже відчутним.

Нагадаємо, що нардеп Роман Забзалюк днями заявив, що ніколи не виходив з «Батьківщини», а членом депутатської групи «Реформи заради майбутнього» став, щоб провести депутатське розслідування, довести і покласти край провокаціям проти опозиції.

У зв’язку з цим Забзалюк продемонстрував сенсаційні аудіозаписи, на яких чутні голоси, схожі на його і Рибакова, який в ході розмови запропонував Забзалюку $450 тис.  за перехід з БЮТу до депутатської групи «Реформи заради майбутнього», яка фактично є сателітом фракції Партії регіонів у парламенті. Також обговорювалося питання оплати за голосування за певні вигідні для влади законопроекти.

 Народний депутат Роман Забзалюк стверджує, що саме лідер депутатської групи «Реформи заради майбутнього» Ігор Рибаков був ініціатором його переходу з лав «БЮТ-Батькивщины» і саме він запропонував за це гроші. 

«У нас була зустріч з паном Рибаковим, на якій він безпосередньо запропонував саме перехід», — заявив Забзалюк.

«Саме Рибаков мені пропонував гроші не лише за перехід, але і за те, щоб я провів певні заходи з діючими керівниками партії «Батьківщина» для того, щоб їх спонукати на злочини, а фактично, підготовку і фальсифікації на виборах, приймаючи від пана Рибакова певних кандидатів до складу окружних виборчих і дільничних виборчих комісій», — заявив Забзалюк.

Ось фрагмент запису розмови:

Р. — Он два месяца ничего не получал.

З. — Кто, Задырко? Задырко получает или нет?

Р. — Задырко получает двадцатку. Но он два месяца ничего не получал. Он не голосовал по моей команде. Послушай, на ....., я ему в руки ничего не даю, ......., что ты, ......

З. — Все, все, что ты начинаешь?

Р. — Ему приносят пацаны, дают.

З. — …….

Р. — Он пришел ко мне, я его (Задырко) спрашиваю, как ты голосовал на двух пленарных неделях, за восемь дней. И сколько ты раз голосовал по моей команде? Он (Задырко) говорит — два раза. Вот за два раза я ему две тысячи давал, а остальное — пошел на .......

Январь. Как ты (Задырко) справился? То есть, здесь сдельщина. Не сработал — вот почему остальное получите так: если ......., выставляем претензии, если карточку забрал, не голосует или курвой стал. А если сразу деньги дашь, все … потратишь только время зря.

Так пойми, к тебе тоже самое….. Ты (Забзалюку) извини меня, к тебе тоже с такими самыми правами. Получаешь вот так (двадцатку), и поехали. По февралю я свои обязательства выполню, то, что мы взяли на себя. Не переживай.

 

ДОВІРИ НЕМАЄ

Фракція «БЮТ-Батьківщина» вважає нинішню владу узурпованою, і не довіряє Регламентному комітету Верховної Ради, де біль­шість складає Партія регіонів, тому результати розслідування відносно підкупу депутатів розглядатиме наступна каденція Верховної Ради, але остаточне рішення стосовно того, як діяти в цій ситуації, прийматиме фракція. Про це в ефірі «5 каналу» заявив народний депутат Роман Забзалюк, повідомили «Головкому» в прес-службі телеканалу.

«Остаточне рішення про те, як зараз діяти, і наскільки це можливо, і наскільки можливо говорити про законодавчу площину в цій державі, остаточне рішення прийме фракція», — заявив нардеп.

На думку політика, ці документи необхідно зберегти як доказову базу.

«Я упевнений, що наступна каденція Верховної Ради створить державну національну комісію із злочинів цього режиму і, у тому числі, ці матеріали там розглядатимуться», — сказав він.

 «Ми стверджуємо, що влада в країні узурпована. І коли ми говоримо навіть про регламентний комітет, то давайте згадаємо, як всупереч діючому регламенту була проголосована Харківська угода, всупереч рішенню відповідного комітету. Як всупереч регламенту голосувалися, так звані, соціальні бюджети 2010-11 років. Тобто, надії, що ми знайдемо справедливість там, де більшість — Партія регіонів, звичайно, немає», — відмітив Забзалюк.

 

Литвин вимагає негайно розслідувати «угоду» нардепів

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин звернувся до Генерального прокурора України Віктора Пшонки і голови Комітету з питань регламенту Володимира Макеєнка з проханням дати правову оцінку інформації про нібито угоди в стінах Верховної Ради, пов'язані з перекупкою депутатів, і провести відповідне розслідування. Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Литвин зазначає, що 8 лютого 2012 обнародувана інформація народного депутата України Романа Забзалюка про те, що нібито має місце виплата грошової винагороди депутатам за перехід в депутатські групи.

У листі до Генерального прокурора України керівник парламенту просить Пшонку дати доручення про надання правової оцінки відносно вказаної інформації, і про результати повідомити Верховну Раду України.

У листі до голови Комітету з питань Регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності Верховної Ради України Литвин просить Макеєнка негайно почати комітетське розслідування цієї події, терміново провести засідання за участю усіх причетних осіб і проінформувати парламент про результати розгляду цього питання.

 

Демарш ЧОРНОВОЛА

Народний депутат Тарас Чорновіл вийшов із групи «Реформи заради майбутнього» і став позафракційним.

Про це він сказав в  інте­р­в'ю журналістам у Верховній Раді: «Я сьогодні вранці відніс спікеру Ради Володимиру Литвину заяву про вихід із групи. Доводити комусь, що я не є корупціонером, що мене не купляли за півмільйона доларів, чи мільйон, що не беру учать у платному голосуванні, я не хочу. Я працював у цій групі, мені було нормально як для людини, яка займається законотворчістю», — сказав політик.

За його словами, він не обговорював свій вихід із керівником групи Ігорем Рибаковим.

«Я йому переказав, але говорити не хотів. Якби відбулася якась розмова, то я вийшов би так само, як Забзалюк, але я на цю тему більше говорити не хочу. Зокрема, нічого негативного про Рибакова та інших членів групи... На превеликий жаль, відбулися речі, на які я не міг мати впливу, але які є для мене занадто близькими», — додав Чорновіл.

 

Це ВСЕ НАКЛЕПИ

Заява народного депутата Романа Забзалюка про проведене за його участю розслідування щодо підкупу депутатів у Верховній Раді є елементом передвиборної кампанії.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

«По-перше, до Партії регіонів це не має жодного відношення. По-друге, Забзалюку треба звертатися до Генпрокуратури — нехай проводять розслідування. Але крім гучних заяв я на сьогодні у цьому нічого не бачу», — сказав він.

На зауваження, що Забзалюк оприлюднив аудіозапис розмови з лідером фракції «Реформи заради майбутнього» Ігорем Рибаковим, у якій нібито йдеться про підкуп, політик відповів:

«А це нічого. Це голос, начебто на когось схожий. Ви впевнені, що це не монтаж? Я не певен. Ми вже маємо «плівки Мельниченка», і ніхто не певен, чи є вони дійсними, що не змонтовані. Тому висновки повинні зробити правоохоронні органи. Ми ж знаємо, хто такий Забзалюк. Тому треба до цього критично ставитися».

На думку Колесніченка, у разі доведення факту підкупу Забзалюка, з нього треба зняти депутатську недоторканість і притягати до кримінальної відповідальності.

На запитання, чи є нині у Верховній Раді «тушки», нардеп відповів: «Я не знаю, хто такі «тушки» і не можу цього коментувати. У нас є депутати, які обрані народом».

 

Лютневі тези Забзалюка

«Українська правда» публікує тези, озвучені Забзалюком на прес-конференції.

«З наближенням до виборчої парламентської кампанії Янукович та його найближче оточення, на тлі найщиріших (в лапках) запевнень представників західного світу про нібито його прагнення до демократичних принципів; нібито розпочатих заходів, спрямованих на відновлення в країні свободи слова та реставрації умов для вільного розвитку малого і середнього бізнесу; нібито відсутності в Україні політичних переслідувань та репресій; нібито найщирішого бажання провести в Україні прозорі і чесні вибори; розкручуванням чергової передвиборчої ідеологічної байки «про покращення життя, на цей раз вже точно, але завтра, як тільки оберете правильний для нього парламент», фактично ж режим розпочинає чергову хвилю брутальних провокацій проти опозиції та її лідерів, зокрема Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, Олександра Турчинова і водночас підготовку до фальсифікацій на виборах до Парламенту, а при можливості взагалі змістити їх на 2015 рік.

Власне кажучи, цілком зрозуміло, що кримінальна олігархія буде намагатись у будь-який спосіб зберегти себе при владі, і не тільки зберегти, але і спробувати добудувати злочинну кримінальну антинародну диктатуру. Адже це, на їх думку, єдиний варіант щоб уникнути справедливої відповідальності за нещадне пограбування країни, приниження і зубожіння громадян, перетворення населення, образно кажучи, у кріпаків...

І доказом сказаного є та інформація, яку ми, команда партії «Батьківщина», отримали в результаті проведеного депутатського розслідування, у тому числі, особисто мною як члена Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Ви задаєтесь питанням, чому я зараз виступаю від імені БЮТ — Батьківщина? По суті, у цих неповних два місяці я формально числився в так званій групі «Реформи заради майбутнього». Однак фактично, ніколи і не виходив з лав нашої команди партії Батьківщини та її фракції.

Більше того, тепер уже за зрозумілих для вас певних обставин, я як ніколи пишаюсь тим, що є невід'ємною частинкою потужної команди патріотів, по справжньому відданих ідеї демократичної та незалежної України на чолі з героїчним національним лідером Юлією Тимошенко.

Річ у тому, що нещодавно керівництву партії Батьківщина стало достовірно відомо про підготовку діючим режимом до фальсифікацій на виборах та чергових спроб дискредитації і паралізації нашої політичної сили, яка є безперечним цементуючим стрижнем усіх демократичних і опозиційних сил країни.

Йшлося не тільки про продовження спроб щодо фізичного, психологічного та політичного нищення Юлії Тимошенко, Юрія Луценка, інших політичних в'язнів, але і про злочинну доктрину кримінальної кліки щодо спроби розколу в партії і фракції «БЮТ-Батьківщина», ламання і висмикування її членів за рахунок залякувань, шантажів, підкупів.

Тому керівництво партії і фракції прийняло рішення упередити такі провокації, унеможливити, наскільки це можливо, ці корупційні злочини, а найголовніше, пролити світло на плани та мотиви утворення так званої тушкової метастази у Верховній Раді.

Це відповідальне завдання було доручено мені. Власне кажучи, в моїх партійних обов'язках як голови ЦКРК партії «Батьківщина» передбачено перейматись у тому числі питаннями, спрямованими на недопущення розколів у партії і таке інше. Я важко переживав за своїх побратимів, соратників, прихильників — як вони сприймуть таку подію, але важливість та актуальність такої операції — очевидна.

Тому у першу чергу хочу подякувати тим моїм соратникам і журналістам, які знали або здогадувались про мету мого так званого «переходу», та вибачитись перед тими, яким ми не могли за відомих обставин розкрити справжню мету акції.

А водночас, хочу відразу спростувати ті маніпуляції та дезінформації, що миттєво були вкинуті та розкручені через ЗМІ представниками групи зрад про нібито небажання моїх соратників допомогти з лікуванням.

Я особисто вдячний Турчинову, Кожем'якіну, Кириленку, Дубілю, Триндюку, Пашинському та іншим моїм соратникам, які надали посильну допомогу, що дало мені можливість поправити здоров'я для подальшої боротьби. Хочу вас запевнити, що жодного відношення до цих питань «група тушок» апріорі не має.

Втім, повертаючись до теми брифінгу, зазначу, що на, нашу думку, ми досягли поставленої перед собою мети. Що маю на увазі.

Перше. Цілковито зрозуміло, що головний удар реакційних антиконституційних сил спрямований проти партії «Батьківщина» та її фракції у Верховній Раді України. Чинний режим чітко усвідомлює, що в результаті запровадження своєї стратегічної реформи «Кримінальна окупація та пограбування» громадяни країни не тільки в своїй переважній більшості не віддадуть свої голоси на виборах синьо-білим...

 ...В країні стрімко визрівають процеси патріотично-визвольної боротьби, а в авангарді — наша політична сила.

Відтак, перша і найнебезпечніша мішень для диктатури — це партія Батьківщина. І це фактажно підтверджено.

Крім того, зверніть увагу, як по-єзуїтські цинічно керівництво групи «продажних тушок»... підганяє провокаційні топ-новини. Наприклад, мій вихід «де-юре» вони умисно підганяли під день винесення чергового протизаконного вироку проти Юлії Тимошенко... На цей же день вони планували проведення відрежисованого з'їзду УСДП під головуванням пані Королевської.

Друге. В арсеналі антиконституційної та антиукраїн­ської зброї режиму поки ще знаходяться не тільки верхівка підконтрольних силових структур, прокуратури, судів, але й інтриги, брехня, шантаж та підкуп.

Зокрема, для цього під їхнім повним контролем утворена в окупованій режимом Верховній Раді так звана група «тушок», яка зорієнтована на роботу проти нардепів, що стоять на українських та демократичних, а відтак твердих опозиційних позиціях.

 

У Рибакова «плівки» Забзалюка назвали фальшивкою

Депутат Геннадій Задирко вважає сфальсифікованим аудіозапис розмови депутата Романа Забзалюка з Ігорем Рибаковим, який свідчить про перекупку депутатів.

Про це Задирко сказав в ефірі телекомпанії «5 канал».

«Я дуже уважно прослухав (аудіозапис) і можу сказати вам, що сьогодні дуже багато людей можуть пародіювати тих або інших політиків. Я наполягаю на тому, що ці записи неавтентичні. Це цілком очевидно», — відзначив він.

При цьому він додав, що Забзалюк відмовився від роботи в групі й вирішив повернутися в БЮТ після того як зрозумів, що в нього немає великих перспектив на новому місці.

На думку Задирка, оприлюднення Забзалюком зазначені аудіозаписи є провокацією.

Він також зазначив, що коли Забзалюк перейшов у депутатську групу, він мав потребу в операції, на яку Задирко разом зі своїм колегою по депутатській групі Володимиром Каплієнком дали по одній своїй місячній депутатській зарплаті.

 

***

Коментар газети «Персонал Плюс».

Поклавши руку на серце, скажімо відверто: «Оприлюднене Романом Забзалюком не є чимось сенсаційним і несподіваним для маленького українця». Про продажність депутатів і курсування портфелів з «баксами» у коридорах і туалетах парламенту не знає лише непритомний. Про систему збивання більшості силовими методами (тиск на родичів, на бізнес, шантаж кримінальними справами за минулі гріхи тощо) відомо також давно і подібний стиль поведінки людей при владі став домінуючим від самого початку їх владарювання. По-іншому наші теперішні керівники діяти просто не здатні. І якби такі дії були спрямовані на дійсне покращення нашого життя вже сьогодні, то як мінімум половина українського соціуму, яка не проти побути певний час ситою біомасою, проковтнула новий курс і ще й облизалася. Але дії пануючої верхівки спрямовані в протилежний від інтересів мас бік. Любов до грошей, розкоші, надзвичайних розваг, абсолютної влади, зрештою, у них повністю переважує здоровий глузд і навіть інстинкт самозбереження. От з чим пощастило нашим керманичам, так це з народом. Можна лише уявити, що б трапилося, якби Забзалюк мав прізвище Забзалюкос, а Рада височіла б десь на пагорбі у центрі Афін. Тоді б цю споруду не врятували ні беркути, ні грифони, ні барси, ні навіть боги Олімпу. Але, цього б не допустили самі грецькі депутати, які б без істерики і добровільно саморозпустилися.  У нас цинізм давно став домінуючим явищем серед народних обранців. Цього вже навіть ніхто серед них не встидається. Це природньо для наших тушкованих депутатів, більшість з яких давно представляють у вищому народному форумі лише самого себе і власний бізнес...

Ну, а щодо витівки Романа Забзалюка. Немає сумнівів, що такого йому не вибачать. Сезон полювання на сміливців у нашій країні відкрито давно і надовго...

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com