Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПОСИЛЯТЬ ТИСК

Росія повинна на порядок збільшити освітню і культурну присутність в країнах, де частина населення говорить російською або розуміє російську мову. Про це у своїй передвиборній статті з питань міжнародних відносин «Росія і світ, міняється», написав кандидат в президенти Росії Володимир Путін.

«Ми повинні у декілька разів посилити освітню і культурну присутність у світі — і на порядок збільшити її в країнах, де частина населення говорить по-російські або розуміє російську мову», — заявив Путін.

На його думку, для Росії є можливість не лише зберегти свою культуру, але і використовувати її як потужний чинник просування на глобальних ринках. «Російськомовний простір — це практично усі країни колишнього СРСР і значна частина Східної Європи. Не імперія, а культурне просування; не гармати, не імпорт політичних режимів, а експорт освіти і культури допоможуть створити сприятливі умови для російських товарів, послуг і ідей», — вважає він.

Окрім цього, Путін від­мітив, що пошана до своєї країни визначається ще і тим, як вона здатна захистити права своїх громадян і співвітчизників за кордоном. Зокрема, він заявив, що Росія буде «найрішучішим чином» домагатися виконання владою Латвії і Естонії численних рекомендацій авторитетних міжнародних організацій по дотриманню загальновизнаних прав національних меншин, а також можливості вільно використовувати російську мову.

Подробиці

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com