Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЯКЩО ЗНІМАТИ, ТО ВСІМ ОДРАЗУ

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов знову пропонує підняти питання про зняття з депутатів недоторканності.

В ході засідання погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів Єфремов нагадав про ініціативу народних депутатів про зняття депутатської недоторканності, яка пролунала ще два роки тому. За його словами, будучи в опозиції, фракція Партії регіонів підготувала цей законопроект і направила його до Конституційного суду на експертизу. Олександр Єфремов заявив: «Ми просили, щоб в рамках двох пленарних тижнів цей закон був проголосований. Для того, щоб його відправити у подальшу роботу, необхідно 226 голосів... Якщо на наступній сесії, враховуючи, що це конституційна норма, ми наберемо 300 и більше голосів, значить, ця норма буде прибрана з Конституції, і до депутатів буде застосована та сама правоохоронна практика, яка застосовується до інших в нашій державі, з одним лише обмеженням, що депутат буде вважатися засудженим, коли в силу  вступатиме рішення суду».

В оппозиції підтримали ідею  скасування депутатської недоторканості. Але завважили, що це робити має смисл лише разом з відміною недоторканості суддів і президента.

 Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко зокрема заявив: «Ми готові хоч завтра голосувати, але у версії, коли знімуть недоторканність президента, суддів і народних депутатів». Він також нагадав, що законопроекти опозиції і президента були винесені на голосування в парламент, однак опозиційний варіант так і не був підтриманий.

У відповідь Єфремов звинуватив опозицію в небажанні скасовувати депутатську недоторканність, ховаючись за вимогою скасувати недоторканність президента. «Вони, прикриваючись цим, фактично, прикривають своє небажання розлучатися з депутатською недоторканністю», — сказав регіонал.

При цьому, лідер фракції Партії регіонів наголосив, що фракція ухвалила принципове рішення підтримати законопроект про скасування депутатської недоторканності, який передбачає і скасування недоторканності суддів.

Коментуючи вимогу опозиції скасувати недоторканність президента України, Єфремов нагадав, що недоторканність глави держави передбачена Конституцією України. «Якщо ми приймемо рішення те, яке вони хочуть, воно буде поховане в Конституційному суді», — пояснив він.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com