Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВЕРТАЙТЕ ЗЕМЛЮ

Влада Севастополя запропонувала Росії використовувати території, які орендуються, але не використовуються Чорноморським флотом Росії, під забудову. «Йдеться про шість великих стратегічно значущих інвестиційних проекти», — зазначив глава Севастопольської міської державної адміністрації Володимир Яцуба, відповідаючи на питання читачів «Нового регіону».

У їх числі він назвав освоєння 35 гектарів на мисі Кришталевий, де розташовані покинуті військові заводи. «Там запропоновано побудувати житлові, готельні і громадські комплекси», — зазначив він. Окрім цього, на західному березі Південної бухти пропонується побудувати найбільшу на Чорному морі стоянку для яхт. «На шести гектарах західного берега Південної бухти пропонується побудувати найбільшу в Чорноморському басейні яхтову марину, елінги і готелі, де могли б також швартуватися туристичні лайнери», — заявив Яцуба. Інші проекти — в районі бухти Матюшенко, на мисі Херсонес, включаючи аеродром, на Караньскому плато, а також в Козачій бухті. «Ці ділянки запропоновані під комплексну рекреаційно-житлову забудову, створення центру ділової співпраці для бізнесових кіл Чорноморського басейну, яхтову марину, а також під будівництво найбільшого в Україні рекреаційно-оздоровчого комплексу», — заявив глава міськадміністрації.

Всього на ці цілі передбачається залучити близько $2 млрд і освоїти територію в 800 гектарів.

Україна також має намір проінвентаризувати нерухомість і майно Чорноморського флоту Росії в Україні.

LB.ua

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com