Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЩО НАС ГАЛЬМУЄ?

Темпи економічного зростання в країнах з ринком, що формується, у Європі та Центральній Азії в 2012 році уповільняться через збереження невизначеності та рецесії в єврозоні.

Таку оцінку перспектив економіки регіону в цілому й України зокрема оприлюднив віце-президент Світового банку Філіпп Ле Уеру на прес-конференції, повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу.

“На нашу думку, в Україні картина буде такою ж, як і у більшій частині регіону, з точки зору уповільнення темпів зростання 2012 року та поліпшення в 2013 році. Це базовий сценарій. Ключовим фактором є відновлення в єврозоні», — зазначив Ле Уеру.

За його словами, цього року на тлі негативного прогнозу для країн єврозони (-0,3%) темпи зростання в країнах з ринком, що формується, в регіоні Європи і Центральної Азії знижуються до рівня 3,4% з торішніх 5,5%. Вплив єврозони сильніше відчуватиметься у балканських країнах, які мають більшу залежність від іноземних банків, а також тісніші відносини з Грецією та Італією.

Різке зниження темпів зростання прогнозують і для Туреччини (з 8% у 2011 р. до 2,9% цього року), України (з 5,2% до 2,5%) та Білорусі (з 5,3% до 3%). Дещо менше уповільнення, за оцінками Світового банку, очікує на країни-експортери нафти. Зокрема, темпи зростання у Росії знизяться з 4% минулого року до 3,5% цьогоріч.

Нагадаємо, згідно з прогнозами Міжнародного валютного фонду, зростання ВВП України в 2012 році становитиме 3%, а у 2013-му — 3,5%. У доповіді МВФ про перспективи світової економіки World Economic Outlook зазначалося, що зниження попиту на експорт і більш жорсткі грошово-кредитні та фінансові умови впливатимуть на уповільнення темпів зростання в Україні з 5,2% минулого року до 3% цьогоріч.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com