Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Як краще пересуватися туристу у незнайомих містах

Щоб встигнути оглянути всі визначні пам'ятки і не запізнитися на літак а аеропорт, скористайтеся нашим коротким керівництвом по організації пересування в незнайомому місті.

У будь-якому місті обов'язково є громадський транспорт. Таксі і автобус можна зустріти практично в будь-якому куточку світу, а унікальні та екзотичні (гондоли, рикші) - особливість окремих країн або міст. Ми розповімо про найбільш поширені види транспорту, які допоможуть вам подорожувати з комфортом.

Таксі - це надійний спосіб дістатися з точки А в точку Б практично у всіх країнах світу, але він має свої мінуси: високу вартість щодо, наприклад, автобуса і часте бажання таксистів заробити на туристах. Наприклад, в Індії, таксист може свідомо «переплутати» маршрут і вимагати за це додаткову плату.

Стоянки таксі можна знайти у всіх вокзалів і аеропортів, портів, у великих музеїв і театрів, замовити таксі можна в готелі, або попросити про це офіціанта в ресторані.

Місця, які вас цікавлять в місті, можна написати заздалегідь на папері або блокноті на двох мовах: англійській та місцевому - це буде сприяти швидкому розумію між вами і таксистом. Адреса морського порту або вашого готелю варто роздрукувати повністю з підтвердження бронювання та показати водієві. Для повернення на круїзний лайнер в будь-якому порту використовуйте вираз «sea passenger port» і назвати ваш лайнер. Якщо ви замовляєте таксі в аеропорт, то обов'язково повідомте назву терміналу і назва авіакомпанії, якій ви летите.

Спеціальні маршрути для огляду визначних пам'яток з вікна автобуса організовані в багатьох містах. Такий вид екскурсій називається City Tour або HOP-ON-HOP-OFF: сісти в автобус і вийти з нього можна на будь-якій зупинці маршруту в залежності від вашого бажання.

У багатьох містах можна купити «проїзний туриста», який дає право проїзду на громадському транспорті протягом декількох днів. Квитки можна купити заздалегідь через інтернет на інформаційно-туристичних порталах міста.

Швидкісні та водні, з зубчастими колесами і ретро-трамваї: видів цього транспорту можна зустріти різне безліч. У Гельсінкі, наприклад, курсує трамвай-бар, в якому можна з комфортом оглядати центр міста, попиваючи смачне пиво. Найголовніше в цьому транспорті: якщо ви поїхали «не в ту сторону», то легко можна повернутися на бажаний маршрут пішки. Так само трамвайні колії зазвичай пролягають через центр міста і минуть усі складні перехрестя з пробками.

Деякі види пересування самі по собі є захоплюючою пригодою: прокотіться на гондолі у Венеції, скористайтеся послугами рикші в Індії, огляньте пейзаж з фунікулера в горах. Звичайно, ці прогулянки коштуватимуть дорожче, ніж звичайний міський транспорт, то набагато дешевше організованою бортовий екскурсії.

Якщо ви маєте водійські права категорії "В" і старше 20 років кращим варіантом буде аренда авто Киев, та й у будь-якому іншому місті світу.

На сьогоднішній день компанії з прокату автомобілів без водія пропонують великий вибір машин. Умовно можна відзначити наступні класи автомобілів, представлених в прокат: економ класу, середнього та бізнес класу, мінівени та мікроавтобуси.

Зараз умови прокату автомобіля без водія сильно спрощені і процес їх оформлення займе зовсім небагато часу.

Компанії автопрокату надають можливість орендувати автомобіль з додатковим обладнання, наприклад, дитячі крісла, лижні кріплення, додатковий багажник. Крім цього, можна взяти в корисних електронних приладів, таких як GPS-навігатори з кольоровим екраном, в яких є голосові підказки на будь-якій мові.

Величезний вибір та бронювання автомобілів в будь-якій країні світу надає Інтернет. У цьому випадку можна підібрати собі потрібну комфортну модель по підходящої вартості. Візьміть з собою путівник по місту та детальну карту, на якій вказані зупинки транспорту. Порадьтеся з екскурсійним консультантом на борту з приводу вибору найкращого варіанту пересування містом, дізнайтеся про унікальні видах транспорту.

Якщо ви хочете пересуватися зі своїм особистим гідом по незнайомих містах, то заздалегідь можна замовити послуги гіда, який розмовляє рідною вам мовою. У цьому вам допоможуть спеціалізований сервіс excursiopedia практично у всіх великих містах можна знайти цікаві програми, які в рази будуть дешевші пропонованих екскурсій в туристичній компанії.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com