Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗАПУСТЯТЬ ЛИСИЧАНСЬКИЙ НПЗ

Голова Луганської обласної державної адміністрації Володимир Пристюк прогнозує, що найближчим часом російсько-британський холдинг ТНК-ВР продасть Лисичанський нафтопереробний завод (ЧАО “ЛиНИК”), що належить йому, який вже в серпні зможе відновити роботу.

«Жодна робоча поїздка в Київ не обходиться без обговорення в уряді і Адміністрації Президента цієї проблеми. У її рішенні ми заручилися підтримкою і глави держави, і прем’єр-міністра. На сьогодні є два великі інвестори, зацікавлених в придбанні підприємства”, - повідомив Пристюк.

За його словами, вже в середині серпня передбачається почати відновлення виробничого процесу на заводі.

Губернатор також з жалем відмітив, що ТНК-ВР не змогла налагодити на заводі переробку нафти, і компанії зараз вигідніше завозити в Україну вже готові нафтопродукти з Білорусі.

Крім того, Пристюк заявив про плани холдингової компанії “Луганськтепловоз” змінити профіль виробництва.

“Луганськтепловоз” виявився в ситуації, коли його може врятувати  тільки зміна профілю виробництва”, - зазначив Пристюк.

Він додав, що керівництво підприємства вивчає ринок і перспективи переведення заводських потужностей на інші види продукції для виходу на економічно ефективну роботу.

Крім того, Пристюк заявив, що з керівництвом підприємства досягнута домовленість про збереження фонду заробітної плати в повному обсязі.

76% акцій “Луганськтепловоза” нині належать Брянському машинобудівному заводу (Росія).

Obkom.net

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com