Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Розум залежить від їжі

Здорова їжа позитивно впливає на інтелект.

Харчування дитини в ранньому віці впливає на його інтелект в майбутньому, повідомляє Компьюлента.

Вчені з австралійського університету Аделаїди довели, що тих, кого годували здоровою їжею, завжди показують кращі результати IQ -тестов, ніж ті, хто живився не дієтичними блюдами або навіть фастфудом.

Учені майже 8 років тому досліджували зв’язок харчових звичок 7 000 дітей у віці 6, 15 та 24 місяців, а цього року провели порівняльний аналіз їх розумових здібностей. 

З’ясувалося, що у восьмирічних дітей, що харчувалися грудним молоком до  півроку і регулярно отримували достатню кількість бобових, овочів, сиру і фруктів у віці до двох років, показник IQ виявився на два бали вищими, ніж в усіх інших.

У тих, кому батьки вже до двох років дозволяли їсти шоколад, цукерки і різне «харчове сміття» на зразок чіпсів, середній рівень інтелекту дійсно виявлявся нижчим.

Крім того, за спостереженнями учених вийшло, що готове дитяче харчування теж негативно впливає на розумовий розвиток: причому, що раніше почали давати дитині їжу з банок, тим нижчий рівень його IQ у 8 років.  

Учені упевнені, що їх робота допоможе багатьом батькам усвідомити, як важливо правильно годувати свою дитину.

Отож виникає запитання: А чи не злий це умисел якихось закулісних сил?

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com