Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ГАЗ ПІДЕ З ЄВРОПИ

Спотовий газ, який Україна почала отримувати з Європи, набагато дешевший за той, який вона отримує від російського «Газпрому». Кілька днів тому Україна почала отримувати спотовий газ. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко журналістам у Кабміні. За його словами, кілька днів тому Україна почала отримувати спотовий газ. Його обсяги відповідають умовам контракту. У той же час Бойко додав, що вже наступного року з європейською стороною буде підписано новий контракт, який дасть можливість отримувати ще більші обсяги спотового газу.

Експерти вважають, що закупка у Німеччини 1 млн м3  — дуже малий відсоток загальної потреби у паливі, але це певний дзвіночок Росії. Остання може поступово втратити український ринок уже в недалекому майбутньому. Тож час задумуватися над прийнятною ціною для України і в Кремлі. Схоже на те, що очільники Росії цього не розуміють і продовжують використовувати високу ціну на газ як важіль впливу на Україну. Проте, це їм не дуже вдається, бо Київ уникає будь-яких об’єднавчих проектів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com