Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Україна в контексті світової цивілізації: традиції та сучасність»

Всеукраїнська науково-практична конференція «Україна в контексті світової цивілізації: традиції та сучас­ність» відбулася 29 листопада на базі кафедри українознавства Українсько-Азербайджанського інституту соціальних наук і самоврядування Міжрегіональної Академії управління персоналом, в якій взяли участь провідні науковці, докторанти, аспіранти, магістри та студенти вищих навчальних закладів України.

«Метою і завданням наукової конференції було об’єд­нання творчих зусиль науковців, викладачів, освітян, громадських діячів на вивчення і оптимізацію розвитку української державності, популяризація результатів наукових досліджень, які мають велике значення для подальшої консолідації нації та виховання національно свідомої інтелігенції України, Європи і світу, залучення до плідної співпраці молодих науковців і студентської молоді задля формування відповідної інтелектуальної еліти України, сприяння виробленню високих суспільних, державних гуманістичних духовно-культурних ідеалів, визначенню морально-етичних та естетичних критеріїв і принципів життєдіяльності людей мудрого серця і гуманного розуму, патріотів-професіоналів світового рівня, творців засад громадянського суспільства у національній державі», — як було сказано в резолюції.

Вітальне слово взяв проректор з наукової роботи МАУП, доктор політичних наук, професор Микола Федорович Головатий: «Векторів політики України досить багато, тому, захищаючи національні інтереси, захищаючи власний інформаційний простір, захищаючи власну культурну та духовну спадщину, так чи інакше ми торкаємося проблематики України в контексті світової цивілізації, що робить тему нинішньої конференції більш ніж актуальною».

Директор Українсько-Азербайджанського інституту соціальних наук і самоврядування, доктор політичних наук, професор Іван Павлович Бідзюра виступив зі вступним словом, адже цей день — черговий етап на шляху до розуміння України та її долі як соціально-правової держави в контексті світових перетворень.

Доповідачі розглянули безліч нагальних та подекуди болючих питань української реальності та історичної бутності.

Один з членів організаційного комітету конференції, завідувач кафедри українознавства, академік, кандидат історичних наук Юрій Олександрович Шилов наголосив, що «підіймаючи святиню української культури, ми посприяємо людству, і людство нас захистить», — тож немає нічого важливішого за культурну спадщину нації.

Також на конференції пролунали доповіді про євроатлантичні інтеграційні прагнення України та долю ідеї соціально-правової держави у призмі реалій початку ХХ ст., про Україну та тюркський світ, про проблеми націотворення на сучасному етапі, про важливість нейтральності міжнародної політики України та комплекс меншовартості, про народні традиції, звичаї та важливість впровадження у навчальний процес історичних, археологічних та етнологічних джерел та багато-багато інших.

МАУП, як один з передових навчальних закладів України, покликаний дбати про виховання високоінтелектуальної особистості, спроможної вирішувати важливі для держави проблеми етнополітичного, правового, культурного розвитку та усебічної консолідації українського суспільства.

Юлія Цесаренко
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com