Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДЕ ЧАСТО ВБИВАЮТЬ

Управління ООН по наркотиках і злочинності (UNODC) оприлюднило рейтинг столиць світу з урахуванням їх безпеки. Критерієм було обрано кількість умисних вбивств, що здійснюються в перерахунку на 100 тисяч населення.

Гіршими за цими показниками виявилися міста Латинської Америки. Перше місце отримала столиця Венесуели Каракас, де на 100 тисяч городян доводиться 122 умисних вбивства. Зовсім не набагато відстала Гватемала, столиця однойменної держави в Центральній Америці. Там вбивають 118 чоловік на сотню тисяч. Третім став Бастер — головне місто крихітної острівної держави Сент-Киттс і Невис в Карибському морі. Відповідний показник склав 97,6.

Азіатські країни делегували в «чорний список» найбільш кримінальних столиць Улан-Батор. У столиці Монголії малопочесне 17 місце і 10,2 вбивств, повідомляє Ukrday.com. Найнебезпечнішою європейською столицею досить несподівано виявився Таллінн з 7,3 вбивствами. У сусідньому Вільнюсі і Ризі вбивають теж досить часто — 5,4. Що стосується Києва, то в українській столиці, згідно з даними UNODC, здійснюється 4,2 вбивства на кожні 100 тисяч жителів. Це трохи краще, ніж в Москві (4,6), і помітно краще, ніж в Тбілісі (5,0).

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com