Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дипломи потрібно видавати

Чергове засідання Господарського суду Києва за позовом Міжрегіональної Академії управління персоналом до Міністерства освіти і науки України (точніше було б сказати до С.Ніколаєнка, оскільки він фактично одноосібно координує всі процеси проти МАУП і недержавної системи освіти) щодо зобов’язання видати 4 655 дипломів випускникам 2005/2006 навчального року було заплановано на 7 лютого 2007 року о 12-й годині (попереднє засідання, як і всі інші зірвано з вини представників МОН).

Представники МОН з’явилися в приміщенні суду об 11.55, а вже через півгодини почали говорити про неповагу до себе суду, який не може вчасно розглянути призначену справу (головуючого викликали до керівництва суду, а члени колегії розглядали інші справи і звільнилися о 13-й годині, що не дивно, оскільки справа МАУП — МОН після постійних перенесень з вини відповідачів розглядалася позапланово).

Прокоментувавши правову ситуацію таким чином, що все одно справу буде вирішено на користь студентів, яким треба видавати дипломи, але нам поспішати немає куди — попереду ще апеляційне провадження, представники МОН пішли з приміщення суду.

Поведінка міністра С.Ніколаєнка та його представників свідчить про відсутність у них правової позиції (не будемо вже про такі категорії, як совість, мораль). Але в інтерв’ю газеті «Коммерсантъ» неназване джерело міністерства повідомило, що МОН «не знає» про перенесення слухання справи на 19 лютого, і що суд повинен був відбутися 14 лютого, але їх не попередили, що судове засідання не відбудеться (?) і представники прочекали в суді цілий день. У міністерстві «пообіцяли», що ця історія з судами триватиме ще довго, але вони відстоюватимуть свої рішення. Як бачимо, брехня на брехні.

Цікаво, чим же заслужив високе право бути міністром С.Ніколаєнко, який злісно не виконує своїх прямих посадових обов’язків, понад те, дає злочинні вказівки своїм підлеглим не виконувати законні вимоги навчальних закладів, якого небезпідставно звинувачують у розбазарюванні бюджетних коштів. Зрозуміло, тут мають місце амбіції, що свідчить про відповідну розумову особистісну «глибину», виконання замовлень друзів-сіоністів — задушити непокірний ВНЗ, який має якусь там особливу думку стосовно суспільного розвитку, велика дружба з ректорами «провідних» державних ВНЗ (особливо з хіміками-ал­хіміками на кшталт ректора В.Ско­пенка чи колишніми борцями зі спекуляцією, такими як ректор ХНЮА В.Тацій), яким зайвий конкурент з найпотужнішим ресурсним потенціалом не потрібен; а також допомога «своїм» недержавним ВНЗ на кшталт єврейсько- європейського університету І.Тимошенка і університету «Україна» П.Таланчука, одним із засновників якого є такий собі скандально відомий Є.Мучник, «лідер» єврейської громади Полтавської області. Можна було б назвати ще багато причин і мотивів поведінки С.Ніколаєнка, але зрозуміло одне — він не має рації. І це головне. Рано чи пізно йому доведеться або піти з цієї посади (краще самостійно), або виконати законні вимоги.

Вл.інф.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com