Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ющенка не пускають до Ізраїлю

Ізраїль відхилив прохання Віктора Ющенка приїхати туди 5 травня саме на День катастрофи, що відзначається там у пам`ять про загиблих євреїв у Другій світовій війні.

Офіційно відмову в листі Послу України Тимофеєву пояснили браком часу для підготовки візиту Ющенка та напруженим графіком виконувача обов`язків президента Ізраїлю Далії Іцик. Як відомо, досі президент Кацав чекає на суд за завинуваченнями у згвалтуваннях. Проте ізраїльська газета «Маарів» наводить зі своїх джерел справжню причину відмови Ющенку: МЗС Ізраїлю дізналося, що Ющенко у промові на ізраїльському Дні катастрофи хоче провести паралель між голокостом та Голодомором. Газета стверджує, що Ізраїль не хоче визнавати Голодомор геноцидом.

Україна вже багато років домагається міжнародного визнання злочинів, скоєних єврейсько-більшовицьким режимом на її території. Документ про визнання цих злочинів підписали понад 60 країн. Проте Ізраїль відмовляється це зробити.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com