Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Хто саботує навчальний процес?

Прем’єр-міністрові України
В.Януковичу

Шановний Вікторе Федоровичу!

Звернутися до Вас нас змусили обставини, які склалися між Міністерством освіти і науки України і Міжрегіональною Академією управління персоналом (далі — МАУП). Ми неодноразово повідомляли Вам, що міністр С.Ніколаєнко та деякі інші посадовці МОН України постійно протидіють навчальним закладам недержав-ної форми власності, особливо МАУП. Були й протиправні намагання змінити організаційно-правову форму закладу, проводити незаконні перевірки, незаконно припинити діяльність відокремлених підрозділів та інші дії. Останнім часом МОН України саботує затвердження голів державних екзаменаційних комісій, що може призвести до зупинення навчального процесу в МАУП і порушення прав тисячі студентів Академії.

Так, МАУП, на виконання п.п. 3.12.3.2 Положення «Про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах», затвердженого наказом МОН України від 2 червня 1993 року за №161 (далі — Положення), 29 січня 2007 року направила на затвердження списки кандидатів голів державних екзаменаційних комісій. МОН України було затримано розгляд відповідних документів, лише листом від 14 березня 2007 року МОН України були направлені зауваження до наданих Академією списків голів державних екзаменаційних комісій.

21 березня 2007 року Академія, врахувавши зауваження МОН України, направила списки голів державних екзаменаційних комісій. Нині відповіді МОН України не отримано, розгляд питання про призначення голів державних екзаменаційних комісій вже триває понад три місяці.

Відповідно до Положення, екзаменаційні комісії організовується щорічно і діють протягом календарного року. Розклад роботи державної екзаменаційної комісії узгоджується з головою комісії, затверджується проректором (заступником директора) з навчальної роботи на підставі подання декана факультету (завідувача відділення) і доводиться до загального відома не пізніше, як за місяць до початку складання державних екзаменів або захисту дипломних проектів (робіт).

У результаті невиконання функціональних обов’язків МОН України нині державні екзаменаційні комісії в МАУП повністю не сформовано (не призначено голів комісій). Дії МОН України є такими, що грубо порушують чинне законодавство.

 Враховуючи викладене вище та керуючись нормами чинного законодавства, просимо:

— зобов’язати МОН України, відповідно до Конституції України і чинного законодавства, виконати функціональні обов’язки;

— зобов’язати МОН України терміново затвердити голів державних екзаменаційних комісій.

Ректор М.
Головатий

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com