Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Майбутнє науки

Головним завданням Дніпропетровського інституту МАУП було і є -дати новому поколінню громадян України освіту, яка відповідає кращим сучасним стандартам, формувати свідомих, всебічно підготовлених і розвинених спеціалістів, спроможних стати активними учасниками розбудови незалежної, цивілізованої Української держави.

Саме тому проведена 12 квітня 2007 року в ДІ МАУП третя студентська науково-теоретична конференція «Соціально-економічні проблеми і пріоритети розвитку підприємства і підприємництва» стала важливим кроком у цьому напрямку. Наукова робота зі студентами проводиться в наукових гуртках при кафедрах інституту. Зокрема, при кафедрі «Економіки і підприємництва» наукові дослідження проводять студенти всіх курсів, які працюють за єдиною тематикою наукових досліджень. Конференція була підготовлена і проведена на базі кафедри «Економіки і підприємництва».

Керували її підготовкою і проведенням досвідчені вчені і педагоги: завідувач кафедри «Економіки і підприємництва», кандидат економічних наук, професор О.Петрига, кандидат сільськогосподарських наук, доцент М. Білокур та інші.

Робота конференції проводилася у двох секціях: «Економіки і підприємництва» і «Менеджмент».

У роботі конференції взяли участь 25 учасників та 27 запрошених, серед яких найкращі студенти і провідні викладачі ДІ МАУП, досвідчені спеціалісти-практики з виробництва. Зокрема, перед учасниками конференції на пленарному засіданні змістовно виступили професор А.Кривонос, директор ДІ МАУП, І.Козленко — заступник генерального директора з питань кадрів і управління персоналом ВАТ «Дніпро АЗОТ» (Дніпродзержинськ), професор О.Петрига, доцент М.Біло­кур.

Тематика конференції була актуальною і дуже різноманітною. Було уважно заслухано й ретельно обговорено змістовні доповіді, присвячені проблемам ринку банківських кредитів в Україні, розвитку підприємництва в Україні на шляху вступу до COT, оподаткування суб’єктів господарювання в сучасних умовах, фінансування будівельного комплексу України, зменшення масштабів тіньової економіки в Україні, активізації інвестиційної діяльності в Україні та багато інших.

В обговоренні змістовних доповідей та повідомлень учасників конференції взяли активну участь викладачі ДІ МАУП, зокрема О. Петрига, М.Бі­локур, Г.Різник, В.Піщан­ська, Є.Рослик, В.Журбін, О.Федорова.

По закінченні конференції було підбито підсумки і відзначено найкращі доповіді. Найактивніших учасників рішенням керівництва ДІ МАУП відзначено почесними грамотами і подяками, а студенти, які зайняли перше, друге і третє місця, отримали ще й грошові премії. Це такі студенти, як Ю.Шишик, Н.Камінська, А.Чер­няв­ський.

За підсумками роботи буде надруковано тези доповідей учасників конференції.

Учасники конференції були задоволені якістю її проведення, а також висловили побажання і надію на майбутнє розширити її масштаби і ще більше залучити талановиту студентську молодь до активної і ефективної наукової роботи.

В наступному році на базі Дніпропетровського інституту МАУП планується провести обласну науково-практичну студентську конференцію, а також з 2008 року проводити таку конференцію щорічно.

В.Журбін, ст. викладач

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com