Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Українофобам не до вподоби національна символіка

Київська міська влада вирішила заборонити продаж українських книг, музичних записів та національної символіки на Майдані Незалежності. Як пові­домили підприємці, котрі вже не один рік (а хто й десятки років) працюють на Майдані, зранку правоохоронцями було заблоковано територію біля Головпоштамту.

Продавцям представники влади пояснили, що, згідно з рішенням київської мерії, торгівлю українськими книжками та сувенірами на цьому місці віднині заборонено, а у тих, хто все ж наважиться зайняти звичне місце для торгівлі — негайно конфіскують увесь товар без попередження.

Цікаво, що жодного офіційного документа про заборону продавати атрибути української культури на головній площі країни міліціянти так і не надали. Схоже, вони самі сумніваються в законності своїх дій. Однак у мерії підприємцям пояснили, що таким чином влада реагує на заяву одного з народних депутатів-регіоналів розпущеного парламенту.

«Нас ці події шокують. Такого беззаконня і презирливого ставлення до національної культури влада не демонструвала навіть за Кучми. Вже багато років киянам відомо, що це місце — мало не єдине в Києві, де можна придбати якісну українську музику чи літературу. Сьогодні мерія і міліція хочуть позбавити цього і мешканців міста, і його гостей», — так прокоментував події один з підприємців, що працюють на Майдані.

Самі ж продавці української книги рішуче налаштовані захищати свої права. Найближчими днями підприємці планують провести в столиці низку акцій протесту проти чергового беззаконня київської влади та МВС.

За матеріалами ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com