Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Персонал» поспішає до читачів

Побачив світ черговий номер журналу «Персонал», який традиційно приверне увагу читачів розмаїттям тематик. Зокрема, нещодавно Україна відзначала 125-річчя видатного громадського та політичного діяча, провідника українського консерватизму В’ячеслава Липинського.

«Вже за життя Липинського його ідеї і прогнози сучасники оцінювали як утопічні та нездійсненні мрії. Але, на відміну від критиків мислителя, Липинському було властиве відчуття не тільки тогочасної реальності, а й бачення перспективних можливостей її розгортання», — пише у статті «Фундатор українського консерватизму», кандидат філософських наук, професор Прикарпатського інституту ім. М.Грушевського МАУП Віктор Савельєв.

«Керувати країною має інтелектуальна еліта!» — стверджує відомий вчений-археолог, академік, професор, письменник Юрій Шилов. Про те, яким тернистим був його шлях у науку, які загадки в собі приховує Трипільська культура і що, на його погляд, потрібно робити, аби виростити справжню еліту, читач може дізнатися з інтерв’ю вченого.

Улюбленою темою виступів наших чиновників є питання інвестицій для української економіки. Звісно, промисловість має базуватися на новітніх технологіях. А отже, вони потребують капітальних вкладень, серед яких є інвестиції. Що ж означає цей термін і які механізми інвестування існують, детально описує у своїй статті перший віце-президент Всеукраїнського союзу сприяння інтеграції та інвестицій в економіку України, доктор економічних наук, професор Валентин Федоренко. У цій же рубриці «Економіка і політика» надруковано дослідження аспіранта Київського Національного економічного університету України Костянтина Захожая, де він здійснює аналіз міжрегіональних пропорцій доходної частини місцевих бюджетів за регіонами України.

«В Греції все є», — стверджує відомий афоризм. І, судячи з усього, ця країна може поділитися з Україною. Принаймні, співробітництво між нашими країнами з кожним роком дедалі більше набирає обертів. Тарас Ткачук на прикладі контактів «Україна — Греція» досліджує економічне співробітництво в Чорноморському регіоні.

«Сім’я — ячейка суспільства». Гасло, відоме з радянських часів, на превеликий жаль, так і залишалося гаслом. А тим часом дослідження історико-правових засад національного права, зокрема вивчення звичаїв у сфері шлюбно-сімейних відносин, є дуже важливим на сучасному етапі відродження та розвитку української державності. Адже за радянських часів сімейне законодавство заперечувало звичай і не турбувалося за збереження сімейних підвалин і національних традицій. На думку авторів статті «Укладення шлюбу за українським звичаєвим правом» В’ячеслава Іванова та Віталіни Озель, збереження звичаїв та традицій у різних аспектах життя українського народу дає змогу відродити унікальність та автентичність української правової культури, відтворити традиції та звичаї у сучасному праві України.

У рубриці «Пізнавальні бесіди» журнал публікує закінчення статті відомого ізраїльського дисидента Ісраеля Шаміра «Єрусалимський синдром», присвячений темі боротьби з сіонізмом. Яким стане людство в найближчому майбутньому? Це питання, безсумнівно, турбує кожного. Безперечно, світові перспективи багато в чому залежать від того, яким шляхом піде нині наймогутніша наддержава — США. Якою стане ця країна через двадцять років, спробував спрогнозувати на аналізі деяких сучасних тенденцій голова Народно-трудового союзу України Микола Пєсоцький.

Окрім цього, читачі знайдуть цікаві матеріали щодо своїх професійних інтересів у сфері управління персоналом, менеджменту та бізнесу. І, звісно, дізнаються про всі події, які відбулися в Міжрегіональній Академії управління персоналом.

Вл.інф.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com