Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Мільйони за Мазепу

Десь в Північній Америці живе ексцентричний мільйонер. Українець. Патріот. Любитель нашої історії і козацтва. Має чимало років. Зробив цікавий заповіт.

Ті люди, які найбільш ефективно і реально популяризують історію козацтва, його традиції, мають шанс отримати кілька мільйонів американських доларів.

Особливою повагою у таємничого мільйонера, користується славний козацький Гетьман Іван Мазепа.

Створено спеціальний комітет. Розпочато моніторинг ЗМІ і Інтернету.

Як це не дивно, увагу невідомого мецената одразу привернули сайти міжнародного козацького журналу «Нова Січ» і часопису «Музеї України”.

На українських журналістів, які нічого не знали про забаганку заокеанських патріотів, відразу вийшло кілька міжнародних посередників, що представляють дивні юридичні структури. Саме вони і розповіли про таємний конкурс, так і не розкривши імені організатора. Юристи хочуть від 13 до 15%.

Справа в тому, що гучна історія з полюванням на реконструкцію шаблі Мазепи в Канаді, перемога над певною російською спецслужбою; детектив із здобуттям коду оригіналу шаблі Мазепи в Ермітажі, оприлюднення сенсаційних фотографій, в якому брали участь українські журналісти і американські козаки, стала красивою легендою. Про це розповідають навіть в кількох діаспорних школах!

Віднайденя нерозпакованих архівів Мазепи в Ермітажі, перетворилося в наукову сенсацію. А ще були повідомлення про деякі речі Мазепи! Журналісти вийшли на слід кількох скарбів Гетьмана…

Пригоди довкола булави Сірка, вона ж Булава Кубані, продовжуються…

-Ми знаємо про резонанс довкола наших історичних розслідувань, які перетворилися на захопливе реаліті-шоу, що впливає на геополітичні процеси, — сказала шеф-редактор журналу «Музеї України» Наталка Іванченко, — Зрозуміло, ніякої матеріальної підтримки не отримували. Все робимо на ентузіазмі та патріотизмі. Коли дізналися про заповіт та певні юридичні умови, здивувалися. Згадка про наші скромні часописи, а особливо сума винагороди, нас, чесно кажучи, шокували. Може варто розділити її на багатьох? Чи створити певний благодійний фонд?

Журналісти почали власне розслідування. Вийшли на заокеанських журналістів, громадські організації. Виявилося, все не так просто. Багато умов, які ми не зможемо здійснити… Нині намагаємося вирахувати ініціаторів. Судячи з усього, і мільйонер, і заповіт дійсно існують.

Розберемося — повідомимо деталі.

У нас виникає враження, що починається якась нова, захоплива пригода. Поки що ніяких спецслужб, російського сліду, відкритих ворогів, крім хитрих юристів, не виявили.

Закликаємо писати про загадки і часи славного козацького Гетьмана Івана Мазепи!

Можна сказати, оголошуємо творчий конкурс. Маємо гонорар, що перевищує всі відомі історії, винагороди для творчих людей. Теоретично, вистачить всім.

Пишіть про козацтво! Це не тільки цікаво, а й вигідно!

Віктор Тригуб
вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com