Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Зупинити «Трамадол»

Керівництво Міністерства внутрішніх справ України направило Президентові України Віктору ЮЩЕНКУ листа з проханням сприяти у вирішенні питання щодо квотування виробництва лікарського засобу «Трамадол». Про це УНІАН повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України.

На переконання правоохоронців, квотування виробництва отруйного лікарського засобу «Трамадол» реально зменшить його широкодоступність для наркозалежних.

Наводячи факти незаконного обігу сильнодіючих лікарських засобів, зокрема трамадолу, в МВС висловлюють переконання, що це безпосередньо пов’язано із недосконалою законодавчою базою. «Саме через правове неврегулювання наркомани практично безперешкодно можуть дістати ці «солодкі» капсули», — зазначили в ДГЗ.

За даними правоохоронців, цього року працівники органів внутрішніх справ виявили майже 3,7 тис. фактів порушень встановлених правил обігу лікарських засобів, які містять підконтрольні речовини, зокрема трамадол. За цими фактами порушено 1,1 тис. кримінальних справ, а з незаконного обігу вилучено 1,3 млн доз зазначених медпрепаратів, зокрема майже 700 тис. капсул трамадолу.

Крім того, як повідомили в ДГЗ, з 20 листопада цього року на території держави було здійснено комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання об’єктів легального обігу та можливих місць »вуличної» торгівлі сильнодіючими та отруйними лікарськими засобами під умовною назвою «Ліки». Під час операції працівники міліції перевірили 3,8 тис. суб’єктів господарювання і виявили понад 270 фактів порушення порядку обігу лікарських засобів у закладах охорони здоров’я та 473 факти «вуличної» торгівлі.

Як повідомляв УНІАН, за даними МОЗ, потреба держави у «Трамадолі» для медичних цілей становить близько 4 млн доз препарату. Однак щороку виробляється понад 70 млн доз «Трамадолу».

За матеріалами інтернет-сайтів

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com