Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Грейпфрути сповільнюють розвиток ГЕПАТИТУ

Флавоноїд нарінгін, що надає грейпфруту гіркуватий присмак, сповільнює поширення вірусу гепатиту С в організмі, встановили лікарі Масачусетського госпіталю (США). На їхню думку, поєднання цієї речовини з традиційними противірусними препаратами полегшить перебіг захворювання і не дасть гепатиту С перейти у хронічну форму, повідомляє журнал Hepatology. За даними Раймонда Чанга та його колег, флавоноїд нарінгін знижує рівень ліпопротеїнів дуже низької щільності (так званого поганого холестерину), що відіграють основну роль у виділенні вірусу гепатиту С із зараженої клітини і його проникненні в здорові клітини.

Експерименти показали, що під дією речовини виділення вірусу з інфікованих клітин знижується на 80%. За статистикою, на гепатит С хворіє більше як 3% населення планети, до того ж хвороба здебільшого переходить у хронічну форму. Хронічний гепатит С може призвести до розвитку цирозу й раку печінки.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com