Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Відомі політики захищають дисертації в МАУП

Ім’я Сергія Червонописького відомо багатьом в Україні. Адже він був одним з перших, хто перетнув у грудні 1979 року радянсько-афганський кордон у складі обмеженого контингенту радянських військ. Під час війни був першим комендантом Кабульського аеродрому.

У листопаді 1981 року, підірвавшись на протипіхотній міні, втратив обидві ноги. Але й ця трагедія не стала перешкодою активному життю. Сергій Васильович працював секретарем Черкаського міському комсомолу, був народним депутатом СРСР останнього скликання, депутатом Верховної Ради України, головою Державного комітету України у справах ветеранів. А з 1990 року — голова Українського союзу ветеранів Афганістану. Зараз УСВА представляє інтереси понад 600 тисяч «афганців», ветеранів військових конфліктів в інших країнах а також членів їхніх родин. Не зважаючи на постійну зайнятість, Сергій Червонописький знаходить час для самовдосконалення. У жовтні минулого року був зарахований до докторантури МАУП на спеціальність «Політологія».

За час навчання в докторантурі підготував та недавно захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня доктора філософії в галузі політології на тему «Політичні та соціальні наслідки спецоперації в Афганістані в 1979 — 1989 рр. для України та роль УСВА в їх подоланні». Вітаємо Сергія Васильовича Червонописького із здобуттям наукового звання та бажаємо подальших наукових досягнень на благо нашої Батьківщини.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com