Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

День «відкритого обличчя» прем’єра

8 вересня стало днем «відкритого обличчя» прем’єр — міністра України Юлії Тимошенко. На виступах на прес-конференції в УНІАН та на «Свободі слова» були підняті уся питання без винятку — починаючи від політичної кризи і закінчуючи ситуацією навколо ЧФ Росії.

Голова уряду як завжди була витриманою та відвертою, не боячись нічого відкрито коментувала всі, на її думку деструктивні, дії президента. На прес-конференції в УНІАН Юлія Тимошенко прокоментувала намір Віктора Ющенко ввести пряме президентське пра­вління і назвала це шляхом до імпічменту. «Що стосується таких проектів, які робить президент, про введення прямого президентського правління — це якраз і є прямим порушенням Конституції, і це прямий шлях до дострокового відходу зі своєї посади». Маловірогідним, на думку Тимошенко, є і силовий варіант розвитку подій. «Такі трюки в Україні не пройдуть. Це не проходило при попередньому Президенті. Потрібно шукати взаєморозуміння і консенсус політикуму». Дії та заклики президента стали причиною появи свого роду ультиматуму президентові: «Якщо президент не повернеться в демкоаліцію, то кандидатів на президентську посаду може побільшати. Залишати країну в такій безодні, прірві я не дозволю. Це очевидно». «Тому, я вважаю, що треба поновлювати демократичну коаліцію. Якщо президент її не поновить, він буде штовхати нашу команду на інші формати роботи й інші рішення що­до участі в усіх виборах».

Президентові не лишили вибору — або працювати з командою Юлії Тимошенко, або піти зі своєї посади. Разом з ним повинні піти ті люди, яких Тимошенко звинуватила у підготовці державного перевороту.

Яскравим виступом на прес-конференції день «від­кри­того обличчя» не закінчився. Кульмінацією стала участь Тимошенко на програмі «Свобода Слова». «Я категорично проти тих указів, які підписав президент на ... будь-які силові дії проти Чорноморського флоту», — заявила вона в ефірі програми «Свобода слова» у понеділок увечері.

За її словами, своїм указом президент заборонив заходити судам Чорноморського флоту в акваторію їхнього місця базування.

«При цьому я хочу запитати – яким способом, що це за спосіб, як заборонити?» — уточнює Тимошенко.

У той же час прем’єр-міністр підкреслила, що не хотілося б повторити сумний досвід Грузії, «коли ми своїми руками там спровокуємо кон­флікт, а потім, як написали в заяві Європарламенту, нам хтось непропорційну дасть відповідь». Вона також висловилася проти того, щоб змушувати кримчан об’єднуватися на знак протесту проти дій України, яка створює Чорноморському Фло­­ту «неможливі умови». «Це перший крок до того, щоб вони (кримчани) пішли і почали отримувати інші паспорти, крім українських», — зазначила Тимошенко. Прем’єр назвала таку полі­тику безвідповідальною.

8 вересня став свого роду початком. Але чого — кінця діючої влади чи початком історії нової — старої влади?

За матеріалами сайту «Українська правда»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com