Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Іноземні військові кораблізапрошені в Сомалі

Прем’єр-міністр Сомалі закликав іноземні держави направити вій­ськові кораблі в сомалійські територіальні води з метою боротьби з піратством.

Як передає в понеділок, 20 жовтня, іранський англомовний телеканал Прес-тв, про це Нур Хасан Хусейн повідомив на прес-конференції в столиці Сомалі міста Могадішо. На його думку, присутність іноземних військово-морських сил, включаючи вій­ськові кораблі Росії й НАТО біля узбережжя Сомалі було б досить бажане у зв’язку з випадками захоплення піратами суден в Аденській затоці.

«Ми запрошуємо вій­ськові кораблі НАТО й інших країн боротися з піратами в наших водах», — сказав Нур Хасан Хусейн.

Нагадаємо, 9 жовтня міністри оборони країн НАТО вирішили  направити кораблі до берегів Сомалі для боротьби з піратством. 15 жовтня повідомлялося, що ескадра із семи кораблів під прапорами шести країн НАТО пройшла Суецький канал і направляється до берегів Східної Африки.

Раніше, 8 жовтня члени Ради Безпеки одноголосно схвалили нову резолюцію, покликану посилити боротьбу з піратством біля берегів Сомалі. Зокрема, пропонується направляти до сомалійських берегів військові кораблі й літаки для того, щоб припиняти дії морських розбійників.

За останнім даними Чатем- Хауса — базованого в Лондоні інституту міжнародних відносин, з початку цього року пірати атакували в цілому  більш як 60 кораблів.

 

За матеріалами інтернет-сайтів

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com