Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Хто кому указ?

Начальник КП «Київський метрополітен» Петро Мірошников заявляє, що Кабінет міністрів не може давати вказівки місцевій владі у питаннях встановлення рівня тарифів на проїзд у комунальному транспорті.

Мірошников наголосив, що, відповідно до діючого законодавства, повноваження зі встановлення тарифів на проїзд у комунальному транспорті має виключно місцевий орган влади, повідомляє УНІАН.

«Уряд як будь-який орган державного управління може подати в суд на КМДА і виграти цей суд, якщо у них є досить аргументів. Але ніяк не вказувати КМДА знизити тарифи або підвищити», — сказав керівник метрополітену.

Мірошников наголосив, що для нього підставою для будь-якої зміни тарифів на проїзд є винятково офіційні документи, які є в його розпорядженні, тобто це розпорядження Київської міськдержадміністрації. І останнє з них, підкреслив він, — про введення нових тарифів з 4 листопада, які зараз діють у столиці.

Нагадаємо, 18 листопада перший віце-прем«єр-міністр Олександр Турчинов доручив Київській міськдержадміністрації удвічі знизити вартість проїзду в громадському транспорті. Таке доручення дано за наслідками наради щодо попередніх підсумків перевірки обгрунтованості підвищення тарифів на послуги міського пасажирського транспорту в Києві. Одержані під час перевірок дані свідчать, що вартість проїзду в метрополітені не може перевищувати 1 грн., а в наземному транспорті — 80 копійок.

Разом з тим, 19 листопада Турчинов заявив, що Кабмін не може примусити столичну міськдержадміністрацію знизити тарифи на транспорт.

До того міністр транспорту і зв«язку Йосип Вінський заявив, що київський метрополітен не допускає на своє підприємство представників робочої групи з вивчення обгрунтованості зростання тарифів.

В свою чергу прокуратура Києва розпочала перевірку дотримання столичною міською державною адміністрацією законодавства при введенні нових тарифів на проїзд у громадському транспорті, про це повідомив прокурор Києва Євген Блажівський. За його словами, столична прокуратура отримала відповідні матеріали від Антимонопольного комітету України й розпочала перевірку.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com