Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Заробітчан підтримали

Італія та Україна досягли домовленості щодо включення в проект двосторонньої Угоди у сфері трудової міграції положень про зарахування страхового стажу, отриманого громадянами України під час роботи в Італії, при визначенні права на пенсію.

Це зроблено за пропозицією української сторони, повідомив сьогодні керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

При цьому він зазначив, що такої домовленості було досягнуто в ході українсько-італійських переговорів з консульсько-правових питань, які відбулися у Києві 17-18 листопада.

Крім того, за його словами, в результаті переговорів від італійської сторони отримано чіткий сигнал про підтримку України у подальшому просуванні переговорів про безвізовий режим з Європейським Союзом, які були офіційно розпочалися в Брюсселі 29 жовтня.

Водночас, делегації обговорили стан виконання угоди між Україною і ЄС про спрощення оформлення віз.

Відзначаючи позитивні тенденції щодо зменшення останнім часом кількості скарг від українських громадян на процедуру оформлення або необґрунтованої відмови у видачі віз Посольством Італії в Києві, українська сторона наголосила на необхідності суворого дотримання з боку італійської сторони положень угоди.

Як повідомлялося, за даними державної служби зайнятості України, за останні кілька років близько трьох мільйонів працездатних громадян виїхали з України в інші країни для працевлаштування.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com