Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Смертельне відлуння

Російські ЗМІ кілька днів тому опублікували офіційну доповідь Федеральної Служби Контролю за наркотиками (ФСКН), підготовлену для Держдуми Росії. Більшість українських ЗМІ, вочевидь, користуючись принципом «у сусіда корова здохла», не морочили собі голову екстраполяцією викладених у доповіді фактів на українські реалії.

Коротко про доповідь ФСКН: на початок 2009-го року кількість наркоманів у Росії у порівнянні з 1994-м роком зросла в 10 разів і становить понад 2,5 мільйони людей. Відсоток наркоманів у російському суспільстві — у 5-8 разів перевищує аналогічний показник у країнах Європи.

А тепер — увага! 90% російських наркоманів вживають героїн. Щороку тільки від героїну наші сусіди втрачають навіки 30 тисяч молодих людей, переважно чоловіків ПРИЗОВНОГО віку! Тобто — щороку гине від «білої смерті» у два рази більше людей, аніж втратила радянська армія за 15 років афганської авантюри.

Керівник ФСКН пан Іванов особливо підкреслив, що весь «російський» героїн має афганське походження. Зупинити трагічну тенденцію проблематично, оскільки за останні роки кількість наркоманів зростає в геометричній прогресії, а нинішня фінансово-економічна криза обрізала й без того куций бюджет федералів.

Тепер про те, що недоговорив пан Іванов. Ще в 2003-му році в Росії вийшла книга відомого дослідника проблем організованої злочинності Артема Рудакова «КДБ проти радянської мафії». Щоправда, автор відхрещується від документальності свого твору, мовляв, усе це вільний політ фантазії, але прізвища майже всіх героїв та їх посади — реальні.

Так от, Рудаков стверджує, що ще на початку 60-х років минулого століття вище компартійне керівництво СРСР впровадило в життя секретну концепцію, запропоновану самим Хрущовим: знищення західного демократичного світу шляхом насадження там масової наркоманії. Керував цією акцією, до речі, наш землячок із золотими ґудзиками, то­дішній шеф КДБ генерал С. Опіум, вирощений на секретних плантаціях у республіках Середньої Азії, під прикриттям КДБ експортували в Західну Європу, а також через Кубу у США. Ціни були демпінгові, тож знайти партнерів серед світової кримінальної мафії не склало проблем. Виручка йшла на секретні рахунки КПРС у європейських банках.

Поступово, за версією Рудакова, дурні й легкі наркодолари остаточно забамбулили свідомість кремлівських маразматиків. КДБ було начебто відсторонене від участі у цій акції і всю роботу виконували спеціальні підрозділи, що підпорядковувалися безпосередньо Секретаріату ЦК КПРС. Своїх власних плантацій для задоволення зрослих апетитів Кремля вже не вистачало. Відтак Москва звернула увагу на Афганістан, у якому виробництво опіуму має вікові традиції.

Що було далі — відомо: 30 тисяч загиблих і сотні тисяч назавжди скалічених радянських солдатів і офіцерів та мінімум півтора мільйони мирних афганців, знищених під час варварських «зачисток». І от тепер, як стверджується в офіційній доповіді російської ФСКН, Афганістан узяв реванш, посадивши Росію на героїнову голку.

Маємо сумнів, що українська влада бодай по діагоналі ознайомиться з вищезгаданим документом. Їй не до того, у неї своя війна, точніше, свій дерибан. А Росія, як ви розумієте, це десь далеко, на якомусь із супутників Сатурна. І ніхто того афганського героїну в Україні в очі не бачив, бо у нас як щось і впотребляють, то виключно українські мак і коноплі. Бо патріотично!

Трагічний російський досвід засвідчив, що основними наркодилерами афганського героїну в Росії є нелегальні мігранти з Південно-Східної Азії та колишніх середньоазійських республік СРСР. Але в Росії є, принаймні, достатньо структуровані служби, які бодай відстежують цей процес. А в Україні Держкомміграції ліквідували при черговій реформі Уряду. До речі — вшосте за останні 15 років.

На що ми сподіваємося?

 

В.Н.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com