Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Буде парк вітряків

Будівництво парку вітрових електростанцій розпочнеться у квітні 2010 року у Приазовському районі Запорізької області. Обсяг інвестицій становить близько 600 мільйонів євро.

Як розповів перший заступник голови Запорізької облдержадміністрації Олександр Бережний, у квітні поточного року Приазовська райдержадміністрація уклала інвестиційний договір з компанією Euro Cape New Energy на будівництво вітрової електростанції, повідомляє УКРІНФОРМ.

За словами голови Приазовської райдержадміністрації Євгена Долгого, компанія Euro Cape New Energy плідно співпрацює з ДП «Державний інститут проектування промислових підприємств», фахівці якого розробили генеральний план розміщення вітроустановок. Наразі план знаходиться на узгодженні у німецьких фахівців.

Згідно з генеральним планом 190 вітрових установок буде побудовано на 250 га землі, які обслуговуватимуть 50 осіб.

Крім цього, компанія Euro Cape New Energy готова надавати спонсорську допомогу сільраді, поблизу якої буде розташована станція, а також виділити гроші на облаштування районних дитячих садків, шкіл і дороги.

Відзначимо, що перспективи енергії вітру нещодавно високо оцінили в Китаї — країна будує найбільшу в Азії вітроелектростанцію.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com