Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нічого українського

Заступник глави Верховної Ради України Микола Томенко (на фото) переконаний, що власники телеканалу «Інтер» реалізовують концепцію інформаційного «російського світу». Про це повідомили у прес-службі віце-спікера.

М.Томенко назвав очевидним, що концепція перетворення України у складову «великого російського світу» набирає обертів. Прихильники цієї концепції, за його словами, є і в уряді, і в парламенті, і серед власників великого бізнесу. «Кожний з «уповноважених представників російського світу» в Україні активно реалізовує цю доктрину», — зазначив він.

Водночас, за його словами, для того, щоб відчути всі переваги для українців від «російського світу» варто поцікавитися як відбувається реформа каналу «Інтер». Він зазначив, що останнім часом на каналі з’явилася низка нових програм, які не тільки ведуть російські журналісти, але і повне забезпечення яких, починаючи з режисерів, здійснюють команди московських «легіонерів». За словами М.Томенка, щоб не створювати собі проблеми, російська команда навіть організацію деяких програм, починаючи із запрошення гостей, веде прямо з Москви.

М.Томенко також зазначив, що українцям у цих програмах дістаються «елітні» допоміжні професії — помічників, асистентів і водіїв.

Віце-спікер також назвав цікавим, що українське медіаспівтовариство з розумінням поставилося до переходу на другорядні ролі, як на каналі «Інтер», так і на інших каналах, де також спостерігається тенденція затвердження «російського світу».

Крім того, за словами М.Томенка, не менш цікавим є факт того, що, як-то кажуть експерти, власниками каналу «Інтер» є близькі люди до глави Служби безпеки України, який за посадою «повинен би захищати національну інформаційну безпеку, а не реалізовувати інформаційні проекти інших держав». «Однак сьогодні складається враження, що це не тільки прагнення окремих чиновників, але й взагалі загальна стратегія влади — «новий російський світ в Україні побудувати», — наголосив М.Томенко.

ЛІГАБізнесІнформ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com