Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ігроманія — теж хвороба

Влада США пред’явила звинувачення в банківському шахрайстві, відмиванні грошей, організації незаконних азартних ігор і в інших злочинах 11 особам, причетним до організації незаконних онлайн-ігор у покер.

Троє з обвинувачених перебувають під арештом в США, інші проживають в Ірландії, Коста-Ріці і на британському острові Мен. Повідомляється, що троє є громадянами Канади, інші — американці. У деяких причетних до ігорного бізнесу подвійне громадянство.

Обвинувачені причетні до діяльності компаній PokerStars, Full Tilt Poker і Absolute Poker, які є видатними організаторами онлайн-ігор в покер. Припинена діяльність п’яти доменів, які належали цим компаніям. Крім того, в 14 країнах заморожено 76 банківських рахунків, що використовувалися для оформлення платежів.

За даними слідства, обвинувачені зазвичай вводили банки в оману відносно природи свого бізнесу, але деякі кредитні організації усвідомлено співпрацювали з ними за винагороду. Платежі від гравців маскувалися під оплату товарів на зразок біжутерії або м’ячиків для гольфу, які насправді нікому не продавалися і покупцям не поставлялися.

США звернулися до Інтерполу і правоохоронних органів відповідних країн по допомогу в пошуку інших восьми обвинувачених. Якщо усі 11 будуть визнані винними, їм загрожує до п’яти років за організацію азартних ігор в інтернеті, 20 років за відмивання грошей і 30 років — за шахрайство.

Азартні ігри в інтернеті незаконні в США з 2006 року, нагадує агентство France — Presse. Фінансовим установам заборонено обробляти платежі, якщо відомо, що вони здійснюються учасниками онлайн-ігор. Тим часом заборона була оскаржена до СОТ як несправедливе торговельне обмеження.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com