Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Зимовий бал у МАУП

Напередодні новорічних свят у МАУП традиційно відбувся Зимовий бал. І як завжди учасники балу готувалися наполегливо і старанно. До початку балу під опікою художнього керівника народного ансамблю танцю МАУП «Перлина» Андрія Науменка та досвідчених учасників студентських балів в Академії вивчили чотири обов’язкових танці: полонез, польку, мазурку та вальс. Цього зимового вечора на паркет вийшли 22 пари. Для когось цей бал був першим, а для когось — дев’ятим. Спільним для всіх був святковий настрій і романтична атмосфера балу ХІХ сторіччя.

«Акцент ми робили на нових учасників, тому нових танців не готували. Наша мета — залучити якнайбільше молоді до участі на балу” — поділився наставник наших танцівників Андрій Олександрович Науменко.

Як завжди бал урочисто відкривали полонезом — пари велично увійшли до зали під захопленими поглядами гостей.

Відкриваючи бал, до всіх присутніх у святковій залі звернулася проректор з виховної роботи МАУП Людмила Федорівна Біжик: Сьогодні у студентському зимовому балі як завжди візьмуть участь молоді люди, які протягом двох місяців кілька разів на тиждень готувалися, аби у цей день подарувати нам красу танцю. Вітаю вас усіх з Новим роком, що наближається, і бажаю, щоб у новому році здійснилися ваші мрії, бажання, прагнення.

А оскільки більшість присутніх — студенти, бажаю успішно скласти сесію, відпочити на канікулах і вдало розпочати другий семестр».

У ході свята було також відзначено спортсменів Академії. Звання «кращий тренер Академії 2011 року» отримав майстер спорту міжнародного класу з рукопашного бою, чемпіон світа та Європи з кікбоксінгу Ігор Шаров. «Спорт це наше життя, наше здоров’я, займайтеся спортом, побільше посміхайтеся і усього вам найкращого у новому році» —  привітав усіх Ігор Олександрович. Звання «Кращий спортсмен Академії 2011 року» здобув майстер спорту міжнародного класу, чемпіон світу з кікбоксінгу 2011 року Дмитро Безверхий.

«Для мене новина, що бали проходять в Академії вже протягом дев’яти років, адже я на балу вперше. — поділився Дмитро Безверхий. — Тут просто чудово, дівчата у красивому вбранні, прекрасна музика, чудовий настрій. Крім того, дуже приємно було отримати нагороду від Академії, і особливо важливо, що мого тренера також відзначили». Тож можна сподіватися, що навесні Дмитро також стане учасником балу.

Цього року крім студентів Академії були присутні учасники з Національного авіаційного університету, Національної Академії МВС, а також у якості гостей були запрошені студенти Славістичного університету.

Голова соціально-культурного відділу Студради МАУП Аліна Чернишова розповіла про організаційну роботу студентської ради щодо прийому гостей: «Наша мета сьогодні зробити цей святковий вечір приємним для наших гостей, щоб їм було комфортно і цікаво. Вони цікавляться життям Академії, мистецькими і спортивними студіями, для них було проведено ознайомлювальні екскурсії в інститутах Академії, і ми намагаємося відповісти на всі їхні запитання».

Дівчата з Славістичного університету Анна Герасименко та Анастасія Гаврилюк також поділилися враженнями від балу: «Тут дуже красиво, особливо сподобалася атмосфера балу, дівчата і хлопці у масках, костюмах, таке рідко де побачиш, я б із задоволенням взяла участь у такому дійстві». Щодо Академії гості також висловили свою думку: «Зовні дуже схоже на іноземні вузи, ми подивилися на бібліотеку, дуже красиво».

Під час зимового балу відбулося урочисте нагородження переможців Студентської Спартакіади в МАУП: перше місце посіли наймолодші учасники — студенти Економіко-правового технікуму при МАУП, другими стали майбутні юристи Інституту права, а третіми студенти Інституту соціальних наук і самоврядування. Кубок вручали завідувач кафедри фізичної культури, кандидат психологічних наук Олена Поляничко, майстер спорту зі спортивної гімнастики кафедри фізичної культури Світлана Кумскова, а також керівник спортивного відділу Студради МАУП Дмитро Столяренко.

Дмитро навчається на 4 курсі Інституту права, тож має значний досвід роботи зі студентською громадою і активно залучає студентів до занять спортом і участі у турнірах: «Я завжди налаштовую учасників змагань на перемогу, в ході Спартакіади ми виграли турніри з шахів і настільного тенісу, крім того, студенти Інституту права складають основу збірної Академії з футболу. Сподіваюсь, що і в майбутньому студенти будуть займатися спортом, і це піде їм на користь».

Враженнями від вже не першого балу в її житті поділилася і учасниця вокальної студії «Gloria» Аннєта-Даніела Кузнєцова: «Я щаслива, що можу насолоджуватися такою подією в Академії як бал і таким чином долучитися до вічного і прекрасного. Вважаю, кожен студент МАУП повинен хоча б раз відвідати бал, адже це культурно збагачує. У нашому житті не завжди є місце для вечірньої сукні, а бал дає таку можливість — чудово виглядати і відчути себе леді, а хлопці можуть відчути себе джентльменами. Я дуже вдячна Андрію Олександровичу Науменку за організацію цього чарівного дійства, адже саме він віддає цьому багато зусиль, часу і бажання».

Серед новачків на балу — студентка 3 курсу Інституту міжнародної економіки, фінансів та інформаційних технологій Катерина Власенко: «Мені дуже подобається на балу, понад усі танці я люблю вальс. Я ходила на заняття перед балом двічі на тиждень, цього цілком достатньо, аби підготуватися і танцювати на балу. Тож я планую брати участь і у весняному балі».

Тож вітаємо всіх з вдалим проведенням зимового балу і з нетерпінням чекаємо весняного балу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com