Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Влада «любить» нас в інтернеті

Нещодавно створено комісію з політиків, чиновників і політологів, яка покликана налагодити комунікації Влади з користувачами української мережі. Поштовхом для створення комісії послужили  дані внутрішнього моніторингу. Згідно з ним, представники опозиції міцно влаштувалися в соцмережах і назріла необхідність в розробці стратегії по нейтралізації опозиційних виступів в Інтернеті, а також корекції владного іміджу в соціальних мережах. Головним аргументом послужив майбутній передвиборний марафон. Розроблено  список стратегічно необхідних дій. InternetUA має в розпорядженні службові записи в яких пропонуються конкретні дії: «1. Відкриття профілів в соціальних мережах сьогодні — це поетапне формування лояльних виборців до майбутніх виборів. Багатомільйонна аудиторія соціальних мереж — це той електорат, з яким до сьогодні робота не велася взагалі.

2. Нейтралізація негативної інформації від опозиційних сил, які абсолютно привільно себе почувають в соціальних мережах і проводять щоденну агітацію проти влади.

3. Підвищення іміджу влади в цілому, оскільки вихід в соціальні мережі — це крок назустріч рядовому українцеві, відкритість. Ініціація обговорень і опитувань в соцсетях — це можливість відчути виборцям.

4. Можливість формувати і управляти думкою громадян країни, заздалегідь готувати позитивне психологічне поле для майбутніх реформ.

Послідовність робіт:

1. Відкриття представництв в соціальних мережах і доопрацювання вже існуючих профілів і акаунтів, включаючи дизайн і програмну частину;

2. Інтеграція сайтів — офіційних інтернет-представництв органів влади — з соціальними мережами;

3. Обов’язкове навчання відповідальних співробітників..;

4. Навчання столичних і при необхідності регіональних керівників роботі в соцмережах (треба піднімати лояльність до представників влади і в регіонах);

..6. Просування представництв в соціальних мережах серед інтернет-користувачів.

7. Проведення twitter -трансляций, facebook-конференцій  представниками влади.

8. Постійне створення контенту — текстовій інформації, фото, відео матеріалу — для публікації в соціальних мережах;

9. Нейтралізація негативу, пліток і так далі по відношенню до президента, прем’єр-міністра, міністерств і т. д.;

А тепер дуже несподіваний пункт!

10. Створення спеціальних профілів в соцмережах  асоційованих не з владою, а з рядовими користувачами. Через них коментування (інформаційне опонування) на профілях опозиційних політиків, журналістів, громадських організацій. Документ  був народжений ще влітку 2011. Згодом почалася «епідемія» зростання офіційних акаунтів в соцмережах.

InternetUA

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com