Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Кримська нерухомість користується попитом у росіян

Россіяни проявляють активний інтерес до нерухомості Криму в останній час, причому більша частина зацікавлених - москвичі.

Агентства нерухомості Криму реєструють сплеск попиту з боку громадян Росії на нерухомість півострова. За даними ріелторів, велика частина дзвінків надходить від жителів Москви.

У той же час ріелтери вкрай обережні в прогнозах щодо цінової політики і не розраховують на стрибок вартості нерухомості після зняття мораторію на реєстрацію угод з купівлі-продажу в Криму.

За даними «Ялта-Сіті», основний попит росіян припадає на двокімнатні квартири вартістю 70-200 тисяч доларів.

Оскільки в даний час в Криму реєстр нерухомості не працює, то призвести операції з нерухомістю не представляється можливим в принципі. Однак це не зупиняє зацікавлених у придбанні кримської нерухомості, і вони укладають попередні договори на купівлю. За інформацією кримських агентств http://k-rs.com/, 99% виявляють безпосередній інтерес становлять москвичі і жителі європейської півночі РФ.

Крім того, проявляється інтерес російських інвесторів до комерційної нерухомості. За словами гендиректора сімферопольського агентства нерухомості КТН В.Никонова, існує попит серед банків і компаній, що працюють у сфері послуг.

Крім квартир, договори завдатку укладаються на придбання індивідуальних будинків на узбережжі вартістю близько 50-70 тисяч доларів. Тим часом зустрічаються запити на будинки вартістю близько 100 тисяч доларів.

Тим часом в Підмосков'ї ціни на земельні ділянки Ярославське шосе ближче до МКАД порівняти з вартістю готових будинків, які росіяни готові купити в Криму.

У той же час експерти відзначають, що в даний час існують підвищені ризики для придбання нерухомості в Криму. Крім проблем з правовстановлюючими документами ріелтери попереджають про шахрайство і рейдерські захоплення землі за підробленими документами.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com