Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

По кому вдарить недоторканність?

Партія регіонів продовжує наполягати на розгляді законопроекту про зняття депутатської недоторканності.

Про це заявив на прес-конференції в Українському журналістському клубі лідер фракції Олександр Єфремов, повідомляє прес-служба ПР.

“Закон про депутатську недоторканність виник не сьогодні. Ми, будучи ще в опозиції, виписали від­повідні норми закону, авторами якого були Янукович і Лавринович», — нагадав він.

Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді також звернув увагу на те, що багато депутатів, зустрічаючись зі своїми виборцями, заявляють про те, що вони обов’язково будуть голосувати за зняття недоторканності.

“Але коли це питання виноситься на розгляд у сесійний зал, усі хочуть і людей не обдурити, і себе не покарати», — додав він.

Депутат підкреслив, що фракція Партії регіонів і далі буде наполягати на розгляді законопроекту про зняття депутатської недоторканності.

“Для його прийняття необхідно ще два голосування. У першому голосуванні необхідно набрати в підтримку 226 голосів, а в другому — 300 голосів. Як мені бачиться — набрати 226 голосів буде неважко, а от при другому голосуванні, де треба буде набрати 300 голосів, можуть виникнути певні проблеми», — відзначив він.

“У будь-якому випадку, або до кінця цієї сесії, або на початку наступної ми повинні будемо пройти й одну, і другу процедури голосування. І по голосуванню в залі буде ясно, хто з депутатів дійсно виступає за зняття недоторканності, а хто лише говорить про це на різних мітингах», — сказав Єфремов.

***

Неважко передбачити, що в країні, де панують подвійні стандарти в економіці і правоохоронній системі, застосування новоспеченої поправки може вилитися у переслідування опозиційних і незалежних депутатів, думка яких розходитиметься з думкою більшості. За щонайменше порушення їх можна буде швидко оформити в буцегарню і вирішити проблему. Все робитиметься за старим римським принципом: своїм — усе, а чужим — закон.

Отже, чи сприятиме така поправка до Конституції розвитку демократії в Україні — ще велике питання...

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com