Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ДИВНІ СИМВОЛИ

Наша газета вже писала про недоречності і поспіх у створенні емблеми Федерації футболу України. Герб України, тризуб, було спотворено, зокрема обрізано його нижню частину і загнуто в протилежні боки верхівки. Після цього він став нагадувати шапку блазня. Свідомий українець не може завважити в цій карикатурі на герб витончене приниження українського етноси, насмішку над його прадавнім походженням. Але хочеться вірити, що це сталося не через злий умисел, а через  брак таланту дизайнера.  Тому відновити чіткі геометричні лінії державного символа на футболках українських спортсменів можна оперативно. Головне, що наш символ не ставиться під сумнів ні на Сході країни, ні на Заході. Тепер про нові символи Олімпіади в Лондоні.   

Вже більше ста років Олімпійські ігри кожні чотири роки стають найбільшою спортивною і громадською подією. 

Сама історія народження Олімпіади як всесвітнього спортивного змагання має дуже специфічне коріння. Засновник сучасного Олімпійського руху, Пьер де Кубертен, був масоном, і Олімпійські ігри виявилися першою результативною спробою створення реально всесвітньої світської організації. Офіційним символом стали п’ять олімпійських кілець за числом континентів. Спочатку спортивний сенс змагань був вторинним, службовим стосовно до явно вираженого релігійного сенсу служіння Аполлону: саме йому співали гімн в Сорбонні члени першого олімпійського комітету в 1894 році, саме йому і до цього дня на початку кожних Ігор молиться «жриця Гери» при запалюванні Олімпійського вогню в храмі Аполлона в Греції: «Аполлон, бог сонця і ідеї світла, пошли свої промені і запали священний смолоскип для гостинного міста...», куди і вирушає смолоскип. Так в кінці 19 століття християнська Європа присягнула своїми спортсменами Аполлону — богові сонця і «ідеї світла».

Ідея була проста: об’єд­нати людей всього світу любов’ю до спортивних змагань і видовищ, які, як відомо, не менш затребувані, ніж хліб, і просунути в масову свідомість ідею поклоніння язичницькому богові.

Можна вирішити, що сьогодні, в нашому секулярному світі Олімпійські ігри втратили свою винятковість і значення — і без них вистачає інших, куди виразніших, символів і подій. Але це не так.

По-перше, вони як і раніше залишаються найпопулярнішою подією у світі.

По-друге, завдяки цьому, до подій на Олімпіаді завжди приковані погляди усіх жителів Землі.

По-третє, у тієї організації, яка заснувала в 1894 році Олімпійські ігри, плани не змінилися.

Те, що Олімпійські ігри були і залишаються наскрізь двозначними за своєю символікою і підтекстом — не новина. Але кострубатий, нервовий, зламаний як карлючки божевільного, логотип, який багатьом людям нагадує перекошену свастику, складену з осколків битого скла — це вже явний перегиб. Інтернет-голосування за зміну логотипу Ігор почалося відразу після того, як глава оргкомітету Олімпіади лорд Себастьян Кое оприлюднив емблему. Проте найбільша кількість голосів проти логотипу була подана після того, як стало відомо, що рекламний відеоролик з емблемою Ігор викликав напади епілепсії через часту зміну кадрів у схильних до цього людей. Дехто у цій анаграмі прочитав слово «Sion».  Хто ж створив такий дивний логотип? І чому його затвердив Міжнародний Олімпійський Комітет? Відома і впливова британська фірма по бренд-дизайну «Wolff Olins». Її засновник, Уоллі Олінс — є масоном. Він доклав масу зусиль, щоб завантажити символ окультною ідеологією і натяками. 

Ще цікавіші талісмани (маскоти) Олімпіади 2012 року — дивні істоти Мандевиль і Венлок. Вони виглядають відверто страшно: одноокі, схожі на космічних прибульців або монстрів. (проце, доречі, відкрито сказал абританська газета Daily Mail: «They only have one pair of eyes between them and look like Sonic the Hedgehog crossed with a character from the Disney film Monsters Inc». До речі, тема літаючих тарілок також видно на ролику проекту стадіону в Лондоні.

Окультна символіка відображена в цих двох виродках. Одноокість — це посил до Всевидючого Ока, але в його технотронній версії. «Дейлі Мейл» пояснює, що це не око — це камера, яка записує усе. 

Далі, у Венлока на голові є піраміда-корона, а Мандевіль має форму голови у вигляді зубців фортеці. Примітно, що на відміну від усіченої піраміди на долару, у Венлока піраміда — «повна», що символізує знання, що повністю відкрилося, виконання часів. А голова Мандевіля — завершена Вавілонська вежа, яка тепер досягає свого успіху в штурмі небес.

Багато що пояснює в цьому месіанському сенсі ролик про історію маскотів — «веселковий порятунок». У нім два виродки оживають (“воскресають з мертвих”) на звалищі, а потім стають «рятувальною командою» — Воскреслими Спасителями.

Нарешті, їх імена — Wenlock (ірл.) «святий з монастиря» і m(a) — nde — ville, mandev(il) — le (старофранцузьк.) — «велике місто». Мандевіль вказує на місце пришестя, а Венлок — на того, хто прийде.

Не менш дивно подивитися на те, які назви і об’єкти оточують стадіон і Олімпійське селище.

«Східний хрест», вулиця тесляра — такою була професія чоловіка Діви Марії Йосипа, Велика східна дорога — світло зі сходу мало завжди величезне значення в символізмі масонів), Ангел-лейн (ангели провістили народження Ісуса пастухам і Діві Марії при Благовіщенні), Темпл міл лане (там колись були водяні млини, що належали Тамплієрам), Черч-роад (церковна дорога).

За матеріалами
Анвікторіhttp://пірам

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com