Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Буде нова угода

Україна і Росія обговорюють підготовку нового договору про розширення співпраці в газовій сфері.

Про це повідомляє Комерсант-Україна. Джерела видання повідомляють, що це буде однією з тем спішного візиту президента Віктора Януковича до Росії, де він зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним. У Кремлі уточнили, що планується обговорити можливості «підготовки нового, повномасштабного договору про розширення співпраці в газовій сфері», а також перспективу «спільного освоєння структури Палласа, розташованої на шельфі Чорного моря».

Конкретні домовленості в сфері постачання і транзиту газу в понеділок не будуть досягнуті. Неготовність договору до підписання визнали і в Кремлі, констатувавши «низку розбіжностей у підходах щодо деяких аспектів газової теми — таких, зокрема, як ціноутворення і обсяг закуповуваного Україною газу».

Підписання можливе в листопаді, коли Янукович має намір відвідати Росію з державним візитом.

“Поки неясно, чому в повідомленні Кремля вирішення суперечки про ціну газу згадано в зв’язці з проблематикою освоєння структури Палласа — нафтогазоносної площі, розробка якої може початися після завершення делімітації морського кордону. Не виключено, що це стане одним із елементів компромісу», — відзначає видання .

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com