Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нічого собі новація!

З повідомлення газети я довідався, що у міністра Ніколаєнка чергова новація! Віднині школярі у двох областях України навчатимуться стоячи, поки що не всі одразу, а по черзі, та ще й босоніж! Цікаво, як все це виглядатиме на практиці?

Діти різного зросту, тому до такої парти потрібно ще ставити стільчики для низькорослих? А якщо школяр високого зросту, то їм доведеться горбатитись? А як дітям стояти босоніж взимку на холодній підлозі неопалюваного классу? Про це міністр подумав? А чи узгоджено цю новацію з лікарями, вченими, як вона вплине на навчальний процес?

А не краще було б п. Ніколаенку подумати про те, як поліпшити навчальний процес, щоб не завадити розумовому і фізичному розвитку дітей?

Для прикладу, впровадження методики МОН у школі №10 м. Сум. Шість днів на тиждень, навіть по суботах, вісім уроків. Діти повертаються додому виснаженими. Звідси головний біль, апатія, відраза до навчання. Підготувати як слід домашні завдання вже фізично не можуть. І це повторюється роками! Вважаю таку методику руйнівною для психіки молодої людини. Хто готує такі методики, як не МОН? Шкільні програми нудні — про це кажуть самі старшокласники.

Чи не звернув би увагу міністр на якість навчання та шкільного харчування? Чому в шкільних буфетах ціни вищі, ніж за рогом школи? Як міська влада здійснює тендери на закупівлю харчів для шкіл — міністр цим цікавився?

Проблем багато, а рішень поки що немає. Це про освіту. Про науку поговоримо пізніше.

Віктор Клісенко
Суми

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com