Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Cвобода слова: у кожного своє розуміння

5 канал називає звинувачення Генеральної прокуратури в упередженому висвітленні її діяльності наступом на свободу слова. Про це йдеться у зверненні наглядової ради 5 каналу.

Автори звернення вбачають у заяві прес-служби ГПУ спробу тиску на журналістів і вважають це наступом на свободу слова в Україні. «Ми закликаємо прес-службу Генеральної прокуратури керуватися в своїй діяльності фактами, а не припущеннями і не дискредитувати своїми безпідставними заявами такий важливий державний орган як Генеральна прокуратура України», — йдеться у зверненні.

Нагадаємо: вранці 28 травня ГПУ поширила заяву, в якій звинуватила 5 канал в упередженому висвітленні її діяльності і пов’язала це з «розслідуванням кримінальної справи про контрабанду наркотиків через кордони Німеччини, Польщі та України громадянами Володимиром Ар’євим і Наталією Фіцич, які співпрацюють з 5 каналом». Своєю чергою, Ар’єв наголосив, що ввезення з Голландії куплених у сувенірному магазині сигарет з вмістом наркотичних речовин є журналістським експериментом.

За словами журналіста, дев’ять місяців ніхто до нього з цього питання не звертався і не викликав у прокуратуру.

Водночас Генпрокурор Святослав Піскун в ефірі «1+1» заявив, що Ар’єв надавав свідчення Генпрокуратурі.

«Хто говорить про те, що не знає, що там розслідується... У справі є його чіткі свідчення, і він чітко говорить, як і що відбувалося. Він давав пояснення під час допиту і все написав, там, у справі, все є», — сказав Піскун. Ген прокурор наголосив, що кримінальну справу порушила польська сторона і передала її для подальшого розслідування українській Генпрокуратурі, а якщо Україна відмовиться проводити це розслідування, то польські правоохоронні органи просять передати їм справу для розслідування.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com