Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Міліцейський «Беркут» діяв, як стервятник

27 травня, під час фіналу кубка України між київським «Динамо» та донецьким «Шахтарем», фанів «Динамо» побив «Беркут». На думку потерпілих, правоохоронці, яких привезли зі Східної України, діяли упереджено. Тож фани дістали стусани незаконно. Футбольні уболівальники запевняють — такого побоїща на матчах не було майже десятиліття. Потерпілі збираються судитися з правоохоронцями.

«Готуйтеся, вам сьогодні буде непереливки» — саме так, за словами фанів київського «Динамо», їх вітали беркутівці перед матчем. Серед уболівальників швидко поширилася інформація, що цього вечора за ними наглядатиме дніпропетровський «Беркут». Його любителі футболу вважають найлютішим.

Після першого гола у ворота «Шахтаря» прихильники «Динамо» запалили колоьорові вогні та димові шашки. За їхньою версією, одразу підійшли міліціонери і спробували вивести бешкетників зі стадіону. Після відмови відкрилися ворота і до сектора увірвався в повній амуніції «Беркут».

Один з вболівальників, Євген Гайдай, опинився у самому центрі подій. Тікаючи від кийків, він підсковзнувся, впав і вмить отримав кілька ударів у спину та голову.

«Я вже подумав, що все скінчилося, бо удари припинилися. Я полежав ще трохи і підняв голову, щоб встати, але одразу отримав сильний удар в голову. Мені розбили голову. Я вже пробирався назад до своїх хлопців, щоб узяти хустку і прикласти до голови. Йшов скривавлений весь, коли до мене підбіг ще один боєць з «Беркута» і з криком, що я отримав те, чого хотів, ще раз ударив мене».

Фанатів просили загасити вогні восьмеро міліціонерів. Натомість уболівальники почали провокувати правоохоронців на бійку та хапати за форму. Така офіційна версія Міністерства внутрішніх справ. На підмогу направили 50 беркутівців. Вони застосували проти людей кийки цілком законно, переконує речник МВС Костянтин Стогній.

Бійка тривала 15 хвилин. Її результат — 40 зламаних крісел та 22 затримані фанати. Декого довелося виносити з поля бою.

За словами уболівальників, київські беркутівці давно знають, що від запаленого фаєра зазвичай немає жодної шкоди для людей. Запалення фаєра прирівнюється до адміністративного правопорушення. Максимальне покарання за це — адмінштраф. Адміністративне правопорушення не передбачає застосування фізичної сили.

За офіційною інформацією МВС, всіх затриманих під час матчу відпустили одразу або наступного дня. Але потерпілі збираються судитися з правоохоронцями.

За матеріалами 5 каналу

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com