Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чиновники МОНу розтринькали гроші

Прем’єр-міністрові України
В.Януковичу

Генеральному прокуророві України
О.Медведьку

В українській пресі та інтернет-сайтах 2006 року неодноразово повідомлялося про порушення у сис­темі Міністерства освіти і науки України. Зокрема, багато зловживань чиновників освітянської установи, які завдали шкоди Українській державі на суму близько мільярда гривень, розкрито Рахунковою палатою України. Повідомлялося також про звернення і заяви українських організацій про ці правопорушення, направлені на адресу Генеральної прокуратури України, МВС і СБУ, але реакцію цих структур про результати перевірок до громадськості не доведено. Зате поширюються повідомлення про нову «велику ініціативу» С.Ніколаєнка щодо ремонту 200 середніх шкіл, здебільшого за рахунок державного бюджету на суму 340 млн гривень. Це що, розбазареного мільярда забракло, ще треба третину?

Отож просимо повідомити громадськість про результати перевірок, проведених правоохоронними органами за матеріалами Рахункової палати України, запитів народних депутатів України, заяв і звернень українських організацій щодо правопорушень і зловживань керівництва МОН України, якими завдано шкоду на близько 1 млрд гривень. Чи притягнуто винних до відповідальності? Просимо також перевірити обгрунтованість і законність пропозицій С.Ніколаєнка щодо ремонту 200 середніх шкіл і отримання ним з бюджету 340 млн гривень, щоб не допустити нових зловживань.

Віце-президент ВГО «Антинаклепницька ліга України»
Ю.Бондар

Генеральний директор ВГПО «Український вибір»
В.Короткін

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com