Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Співпраця ЄвроСоюзу з МОН триває

Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук зустрівся з Послом Європейського Союзу, Головою Представництва Європейської комісії в Україні паном Ієном Боугом.

Пан Ієн Боуг зазначив, що для ЄС «освіта є надзвичайно важливою», і розповів про програми, зокрема TEMPUS, ERASMUS MUNDUS, Жан-Моне, над реалізацією яких Міністерство освіти і науки України тісно співпрацює з ЄС вже не один рік. Нині в Україні реалізується спільна ініціатива ЄС та Світового Банку щодо економічного зростання конкурентоспроможності та інновацій. Ініціатори прагнуть активного діалогу і співпраці з міністерством та іншими зацікавленими сторонами. Крім того, є проекти громадської освіти та посилення регіонального управління професійно-технічною освітою, на які виділено 5 млн євро.

Обговорюючи проект щодо забезпечення професійно-технічною освітою соціальних потреб ринку праці, Іван Вакарчук розповів про пріоритетні напрями розвитку професійно-технічної освіти в Україні на перехідний період протягом 2008 — 2011 рр., які передбачають всебічне вивчення питання передачі ПТНЗ на фінансування з обласного бюджету з урахуванням пропозицій місцевих органів виконавчої влади.

Сторони домовилися й надалі продовжувати співпрацю з реалізації освітянських програм, здійснення пілотного проекту з розвитку людських ресурсів і підготовки спеціалістів відповідно до потреб ринку праці та обговорювати нові ідеї на спільних круглих столах.

Міністр та Посол наголосили на необхідності створення національного інформаційного центру, який інформуватиме академічну спільноту про освітянські проекти, що функціонують у Європейському Союзі, й можливості участі в них наших студентів та науковців. А також займатиметься питаннями Болонського процесу. Зі створенням такого центру слід чекати більше віддачі від цих програм, можна буде налагодити тісніші контакти з усіма навчальними закладами.

Координатором роботи з ЄС від міністерств призначено першого заступника міністра Олександра Гребельника.

Висловлюючи подяку панові Ієну Боугу за співпрацю, Іван Вакарчук зазначив, що вона «потрібна для реалізації зусиль нашої країни на інтеграцію в європейське життя». «Це необхідні кроки, — сказав він, — можливо, й невеликі, але необхідні для забезпечення нормального інформаційного рівня і можливості молоді брати у цьому участь».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com