Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Журнал для тих, хто думає

Вийшов у світ «Персонал» №2/2007р. Уже традиційно в часописі висвітлюється одна з найжахливіших сторінок історії України — тема Голодомору. Володимир Козел у статті «Застосування методів непрямого управління процесами голодомору в Україні» здійснює аналіз глибинних процесів голодоморів в Україні. Нинішні наукові дослідження дають підстави назвати причини та винуватців трагедії. Однак офіційний аналіз не дає повної картини, адже його здійснено в рамках панівної державної ідеології, яка спонукала до однобічного розуміння геноциду українців. Продовжують цю тему Андрій Маслюк статтею «Проблема самосвідомості в лімінальному стані (на матеріалах свідчень жертв голодомору)» та Тарас Полковенко матеріалом «Особливості голодного часу Півдня України».

У рубриці «Економіка і політика» читач ознайомиться зі статтею Олексія Юлдашева «Закон про Кабінет Міністрів міг би бути доленосним». У ній автор відповідає на запитання «чому оприлюднений Закон про КМУ та запропоновані проекти не вирішують жодної із суспільно важливих проблем?»

Матеріал Максима Мелінті «Депортація молдавських священнослужителів у 1945—1947 роках» з рубрики «Пізнавальні бесіди» — свого роду продовження розпочатої у минулому номері Юрієм Данильцем теми депортації священиків.

Своїми роздуми про роль євреїв у післяреволюційній Росії у рубриці «Дискусійна трибуна» ділиться Вадим Кожинов. У цьому номері подано початок його статті «Якою була роль євреїв у післяреволюційній Росі?»

Рубрика «Менеджмент і бізнес» представляє закінчення надрукованої у попередніх номерах статті Олександра Антонюка «Адміністративний менеджмент: теоретико-методологічні засади». 

Пізнавальними для читачів будуть і матеріали В’ячеслава Іванова та Лариси Маринич «Звичаєво-правові засади трудового найму в українському селі» та Олени Єфімової «Системний підхід — основа управління діяльністю підприємств».

Зі статті Тараса Ткачука можна дізнатися про особливості конкурентної розвідки та промислового шпигунства.

Традиційно рубрика «Новини Академії» висвітлює головні події МАУП.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com